top of page
KDAJ?

Ponedeljek, 20. junij 2022

od 10.00 do 13.00

KJE?

Izobraževalni center,

Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana

Program

Zaradi vojne v Ukrajini se EU trenutno sooča z največjo begunsko krizo po drugi svetovni vojni. Po zadnjih podatkih je Ukrajino moralo zapustiti 6,9 milijonov ljudi, med njimi so večinoma ženske in otroci. Navedena humanitarna kriza predstavlja za državo, družbo in organizacije, ki delujejo na področju oskrbe in integracije migrantov, tako vladne kot nevladne humanitarne, številne izzive in vprašanja. Pri tem ne velja pozabiti na migrante iz drugih držav, ki so iz različnih razlogov morali zapustiti svojo domovino in v Sloveniji iščejo zatočišče kot prosilci za mednarodno zaščito. Z namenom osvetlitve stanja na področju varstva beguncev iz Ukrajine in drugih migrantov, izpostavitvijo izzivov in vprašanj povezanih z begunsko in migrantsko krizo Socialna zbornica Slovenije organizira Socialni klub, kjer bomo  v okviru širše razprave zbrali mnenja in predloge strokovne javnosti.

Sodelujoči

  • mag. Katarina Štrukelj,  Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov 

  • dr. Romana Zidar, Urad Visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR)

  • dr. Franci Jazbec, predsednik Sekcije organizacij na področju integracije migrantov pri Socialni zbornici Slovenije

  • mag. Franc Zlatar, Slovenska filantropija 

  • Meta Smole, Center za socialno delo Logatec 

Moderator

Socialni klub je zamišljen na forumski način, v katerem se bo po predstavitvah izvedla širša javna razprava. Socialni klub bo moderiral doc. dr. Nikolaj Lipič, član Strokovnega sveta Socialne zbornice Slovenije.

PROGRAM
PREDAVATELJICI

1. SOCIALNI KLUB
Tema: Begunci iz Ukrajine in drugi migranti - prosilci za mednarodno zaščito 

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Prijava

 

Udeležencem socialnega kluba bodo predstavljeni podatki, dejstva, zakonodaja, praksa, pogledi in mnenja sodelujočih v razpravi, ki tako ali drugače (so)delujejo na področju izvajanja socialno varstvenih programov.

 

V okviru Socialnega kluba bomo zagotovili strokovno vodeno razpravo, na katero bodo vabljeni člani zbornice.

Udeležba na socialnem klubu je brezplačna. Število mest za prijave je omejeno, zato priporočamo, da se udeleženci pravočasno prijavite. 

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Mihael MARKOČ, univ. dipl. soc. del. 

tel.: 01 292 73 22

e-pošta: mihael.markoc@szslo.si 

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na socialni klub obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

LOKACIJA
bottom of page