top of page
Prihajajoči seminarji in dogodki
Novice

16.3.2020

Tema letošnjega svetovnega dneva socialnega dela je "Spodbujamo pomen medosebnih odnosov". To je četrta in zadnja tema Globalne agende za socialno delo in socialni razvoj 2010–2020. Tema je bila izpostavljena z namenom poudariti soodvisnost ljudi na mednarodni ravni in potrebo po spremembi politike in zagotavljanju socialnih storitev. 

Ob svetovnem dnevu socialnega dela objavljamo tudi nagovor Nadje Gantar, Ambasadorke Socialne zbornice Slovenije.

15.3.2020

Socialna zbornica Slovenije obvešča vse člane in članice ter ostale uporabnike o izvajanju dejavnosti ter delu in dosegljivosti strokovne službe zbornice v času širjenja koronavirusa (Covid19).

15.3.2020

Socialna zbornica Slovenije je tudi v okviru izvajanja javnega pooblastila "Organiziranje in izvajanje strokovnega izpita na področju socialnega varstva" sprejela preventivne ukrepe za preprečitev in širjenja koronavirusa (COVID-19). 

Obveščamo vas, da do nadaljnjega ne izvajamo strokovnih izpitov na področju socialnega varstva.

12.3.2020

Na Socialni zbornici Slovenije je vzpostavljena "Svetovalna točka v času koronavirusa za strokovne delavce in sodelavce v socialnem varstvu". Zbornica je s svojimi člani, strokovnjaki - psihologi in psihoterapevti, priskočila na pomoč tistim, ki so se zaradi izrednih razmer epidemije znašli v stiski in potrebujejo pogovor za blažitev tesnobe. Ta se zaradi strahu pred boleznijo prav tako lahko hitro širi in povzroča anksioznost, širjenje predsodkov in sovražnosti.

12.3.2020

Objavljamo Izjavo za javnost Socialne zbornice Slovenije, s katero je opozorila na ustrezno zaščito vseh ranljivih skupin uporabnikov in zaposlenih na področju socialnega varstva ter skrajno resno apelirala na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, da nemudoma podpre izvajalce socialnovarstvenih storitev in programov s konkretnimi usmeritvami in ustreznimi navodili ukrepanja.

9.3.2020

Obveščamo vas o omejitvah izvajanja dejavnosti Socialne zbornice Slovenije v povezavi s pojavom novega koronavirusa (Covid19).  

9.3.2020

Cenjene članice in spoštovane člane Skupščine Socialne zbornice Slovenije obveščamo, da je 4. redna seja Skupščine Socialne zbornice Slovenije v mandatnem obdobju 2018-2022 prestavljena za nedoločen čas oziroma na čas po letnih počitnicah.

11.2.2020

Mladinski svet Slovenije že osemnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. K prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike, ki so v svoje dejavnosti v letu 2019 vključevali prostovoljstvo. 

Please reload

bottom of page