Brane But prejel nagrado za življenjsko delo na področju socialnega varstva

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je 10. januarja v Brdu pri Kranju slovesno podelilo nagrade in priznanja za delo na področju socialnega varstva in izvajanja rejniške dejavnosti. Nagrado za življenjsko delo na področju socialnega varstva je letos prejel Brane But, nekdanji direktor Centra za socialno delo Celje in dolgoletni član Socialne zbornice Slovenije, ki je s svojim aktivnim in strokovnim delom veliko prispeval k njenemu razvoju.


Prejemnik nagrade za življenjsko delo Brane But je bil celo svoje poklicno življenje aktiven na področju socialnega varstva. Še vedno, že več kot štirideset let, aktivno in predano deluje tudi na področju urejanja problematike invalidov, predvsem slepih in slabovidnih, kot član in predsednik mnogih komisij, delovnih teles in organov v društvih, invalidskih in dobrodelnih organizacijah ter v organizacijah za kronične bolnike in za samopomoč.

Njegovo profesionalno držo nedvomno odlikuje predanost k razvoju in napredku socialnega varstva ter krepitvi družbene blaginje. V osebnem življenju pa ga zaznamujejo vztrajnost in neuklonljivost.

Predlagatelj za podelitev nagrade za življenjsko delo je Socialna zbornica Slovenije, kjer v vlogi predsednika ali podpredsednika strokovnega sveta deluje vse od leta 2002.


Priznanje za dosežke na posameznih področjih dela je prejelo Slovensko društvo Hospic. Nagrado za zaposlene oziroma člane pravne osebe, ki dalj časa uspešno deluje na področju socialnega varstva v skladu s kodeksom etičnih načel v socialnem varstvu in predpisi socialnega varstva in je dobro prepoznavna v lokalnem okolju sta prejela Društvo za duševno zdravje in kreativno preživljanje prostega časa »VEZI« in Društvo Projekt Človek. Priznanje za svoje delo sta prejeli tudi dve rejnici, in sicer Marija Baš in Nevenka Verhnjak.


Priznanja in nagrade je podelila ministrica mag. Ksenija Klampfer, nekaj utrikov s slovesnosti si lahko ogledate v spodnji galeriji fotografij, objavljamo pa tudi opis dela nagrajenca za življenjsko delo Braneta Buta.


NAGRADA ZA ŽIVLJENJSKO DELO - BRANE BUT
464 views

Recent Posts

See All

KONTAKT

 

Socialna zbornica Slovenije

Ukmarjeva ulica 2

1000 Ljubljana

Telefon: 01 292 73 10

Email: info@szslo.si

URADNE URE

 

Uradne ure strokovne službe Socialne zbornice Slovenije:

 

  • dopoldan: ponedeljek, sreda in petek od 9. do 12. ure

  • popoldan: sreda od 14. do 16. ure.

© 2018 by Socialna zbornica Slovenije                                                                                             Politika zasebnosti     |     Raba piškotkov     |