top of page

Alkoholizem - strokovna perspektiva

PREDAVATELJICI
KDAJ?

Torek, 10. december 2019

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center,

Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana

Program

Posledice, povezane z uživanjem alkohola, se kažejo na zdravstvenem, socialnem ter drugih področjih posameznika in družine, katere član je posameznik s težavami zaradi uživanja alkohola. Pri težavah zaradi pitja alkohola je posebej pomembno zgodnje zaznanje težav na vseh področjih, posebej pa še velja izpostaviti socialno področje, ki jih oseba, ki uživa alkohol, ima, ter njegove pomembne bližnje osebe s ciljem informiranja, ozaveščanja in opolnomočenja te ranljive skupine posameznikov. Vloga strokovnjakov pri zaznavanju tovrstnih težav je proaktivna, saj osebe pogosto zaradi obrambnih mehanizmov nimajo kritičnega uvida v svoj problem. Različne raziskave kažejo, da so osebe s težavami zaradi uživanja alkohola in njegove bližnje osebe žrtve predsodkov, stigme in diskriminacije, zaradi česar potrebujejo posebno oporo in podporo (osebno, čustveno in strokovno) s ciljem čim bolj učinkovitega spopadanja s svojo življenjsko situacijo, v kateri so se znašli.

 

Krepitev proaktivnosti v prepoznavanju problematike odvisnosti od alkohola, usklajevanje različnih intervencij, iskanje in krepitev varovalnih dejavnikov v družini, multidisciplinarni pristop, pomembnost preventivnih akcij. Na družbeni ravni torej stroka potrebuje, poleg opozarjanja na škodo, tudi stalno aktivnost v vzbujanju upanja za spremembo, dostopnosti obravnave, de-stigmatizaciji zdravljenja in obravnave, na temelju medčloveškega povezovanja in solidarnosti.

Predavateljica

 

Nataša SORKO, univ. dipl. soc. ped., sistemska družinska psihoterapevtka, samostojna svetovalka (Društvo Žarek upanja)

PROGRAM
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

Znesek kotizacije prosimo nakažite na naš poslovni račun po izstavljenem računu in NE PRED IZVEDBO seminarja.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do petka, 6. december 2019. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 50 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

LOKACIJA

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

bottom of page