top of page
A group of women at a business meeting

SEMINAR V ŽIVO
Asertivno komuniciranje - MODUL I. Programa "Razvoj komunikacijskih veščin za boljše medosebne odnose in uspešno sodelovanje"

KDAJ?

Torek, 9. maj 2023,

od 9.00 do 15.15

KJE?

                    Izobraževalni center 

                Socialne zbornice Slovenije 

Program

Usposabljanje obsega tri module, v katerih bodo udeleženci spoznali temeljne veščine asertivnega komuniciranja, s katerimi gradimo in izboljšujemo medosebne odnose, sodelovanje in lastno zadovoljstvo. Pri tem je potrebno ozavestiti štiri dimenzije t.i. modela jaza v odnosu: naše misli in prepričanja, čustva, telo in naše vedenje ter se jih naučiti »upravljati«, še posebej v neprijetnih konfliktnih situacijah. Usposabljanje je oblikovano kot zaključena celota, zato je zaželeno, da se posamezniki udeležijo vseh treh modulov.

 

Prvi modul usposabljanja bo potekal na temo »Asertivno komuniciranje«. Udeleženci bodo na modulu spoznali kako se najpogosteje odzovejo v vsakdanjih situacijah – s sodelavci, uporabniki oz. strankami, domačimi. Raziskali bodo:

  • zakaj izbiramo agresivno (strategija boja), pasivno (strategija bega) in pasivno – agresivno vedenje (manipulacija ali dvojna sporočila);

  • zakaj se začnemo »čudno« obnašati, kaj se takrat dogaja v nas (slaba volja, zamere, užaljenost, prizadetost, občutek nesprejetosti …).

 

Spoznali bodo, kaj je asertivno ali načelno komuniciranje, s katerim gradimo odnose in izboljšamo skupno sodelovanje:

  • kako pojasniti svoje želje, tudi zahteve brez konfliktov; kako se »odpreti« in se pogovoriti o stvareh, ki nas motijo;

  • se zavedamo, kako s svojim vedenjem vplivamo na sogovornike; kaj s svojim vedenjem povzročimo v njih;

  • kaj storiti, če se spremenijo čustva sogovornika, njegovo vedenje pa postane za nas moteče;

  • kako umiriti sogovornika, da se lahko začnemo pogovarjati • kako zgraditi pogovor, ki bo pripeljal do dogovora.

Seminar je namenjen zaposlenim na področju socialnega varstva, zdravstva, šolstva in drugim zainteresiranim. 

Predavateljica

Tatjana ZIDAR GALE, univ. dipl. dramaturginja, certificirana integrativna relacijska psihoterapevtka, predavateljica retorike in komunikacijskih veščin

 

PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na seminarju znaša za individualne člane zbornice 105,00 €, za kolektivne člane 130,00 €, za nečlane pa 155,00 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje organizacijo in izvedbo seminarja, gradivo, okrepčilo med odmori in potrdilo o udeležbi. 

 

V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do četrtka, 4. maja 2023

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

bottom of page