top of page
Cheerful Business Meeting

SEMINAR V ŽIVO 
Asertivnost v komunikaciji 

KDAJ?

Torek, 9. november 2021, 

od 9:00 do 15:30 ure 

KJE?
PREDAVATELJICI

Program

Asertivnost (»odločnost, samozavest, samozavedanje«) je način čustveno inteligentnega vedenja, ki ga potrebujemo predvsem pri delu z ljudmi. Veščin konstruktivnega reševanja konfliktov običajno nismo pridobili v primarni družini, niti kasneje v družbi. Pri reševanju nesoglasij v želji, da bi našli kompromis velikokrat (pasivno) popuščamo ali pa (agresivno) vztrajamo na svojem. Postaviti se zase, postaviti mejo, zavrniti prošnjo ali celo zahtevo, izreči nestrinjanje in drugačno mnenje nam še vedno povzroča nelagodje. Prav tako nam povzroča stres sprejemanje ali zavračanje kritike, saj jo hitro lahko doživimo osebno. Obvladovanje veščin asertivne komunikacije v pomagajočih poklicih je ključno za ohranjanje našega notranjega ravnovesja. Da ne podležemo psihološkemu stresu, se moramo pri delu z ljudmi naučiti odzivati na težavne situacije, razmejevati odgovornost za lastne in tuje občutke ob tem pa ohraniti empatijo do sebe in drugih, upravljati z lastnimi čustvi in poskrbeti za lastne potrebe hkrati pa razumeti in spoštovati čustva in potrebe drugih. Za sodelovalne medosebne odnose s sodelavci ter uspešno delo z uporabniki, stanovalci, varovanci in njihovimi svojci potrebujemo kot strokovni delavci predvsem visoko mero čustvene inteligentnosti, ki pa se je za razliko od IQ-ja da priučiti.

 

Seminar je namenjen zaposlenim na področju socialnega varstva, šolstva in zdravstva.

 

Predavateljica

 

mag. Franka BERTONCELJ, Egoforma – poslovno in psihološko svetovanje

Franka Bertoncelj, univerzitetna diplomirana psihologinja, magistrica psiholoških znanosti organizacijske in klinične psihologije, predavateljica, poslovna in osebna svetovalka, coach.

 

Samostojna svetovalka za izobraževanje in razvoj zaposlenih. Vodi seminarje, delavnice in komunikacijske treninge (vodenje, motiviranje, profesionalno poslovno komuniciranje, reševanje konfliktov, komunikacija s težavnimi sogovorniki, timsko delo, obvladovanje stresa, time management ...).

Slika Bertoncelj.jpg
PROGRAM
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na enodnevnem seminarju znaša za individualne člane zbornice 105,00 €, za kolektivne člane 130,00 €, za nečlane pa 155,00 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi in okrepčilo med odmori.

KONTAKTNA OSEBA:

 

Meri ROŽAC

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do četrtka, 4. novembra 2021. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA EPIDEMIJE COVID-19

Izobraževanja se izvajajo ob upoštevanju aktualnih ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije COVID-19. - IZPOLNJEVANJE PCT POGOJEV.

LOKACIJA

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNA ZBORNICA SLOVENIJE

Ukmarjeva ulica 2

tel: 01/ 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

bottom of page