top of page
Smiling Senior Woman

Celovitost ukrepov in podpore pri demenci

KDAJ?

Torek, 29. september 2020

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center

Socialne zbornice Slovenije

PREDAVATELJICI

Program

Demenca je neozdravljiva bolezen, ki v povprečju traja od 10 do 15 let. Ima jo že več kot 32.000 Slovencev, ugotavljajo v združenju Spominčica. Obstaja več kot 200 vrst demenc, najpogostejša pa je Alzheimerjeva bolezen, ki prizadene približno 60 do 80 odstotkov vseh obolelih. Epidemijo demence bi tudi pri nas morali obvladovati s celovitimi ukrepi v sklopu mreže spominskih klinik, ki pa jih še vedno ni, zato ta napredujoča kronična degenerativna bolezen po zemljevidu Slovenije riše sliko, ki ni spodbudna. Kaj storiti, da bi ta problem omilili in poskrbeli za celovito sistemsko ureditev ter tako dosegli, da sindrom oziroma skupek motenj, ki prizadenejo možganske celice, odgovorne za spomin, razumevanje, razmišljanje, za presojo, učenje, orientacijo in marsikaj drugega, ne bi uničil toliko življenj? Združenje za pomoč pri demenci Spominčica – Alzheimer Slovenija že dolga leta pomaga dosegati pomembne premike, tudi ali predvsem pri izboljševanju ozaveščenosti slovenstva, zlasti v lokalnih skupnostih, zato, da bodo oboleli lahko čim dlje ostajali v domači oskrbi. Zato, da bodo predstavniki različnih služb, najsi bodo to policisti, prodajalci, poštarji, frizerji, bančni uslužbenci, knjižničarji in drugi znali prepoznati človeka s tovrstnimi težavami ter mu namesto obsojanja ali zgražanja ponudili roko in mu pomagali.

Seminar je namenjen zaposlenim v domovih za starejše in ostalim, ki se srečujejo z osebami z demenco.

Predavatelji

 

dr. Polona RUS PRELOG, Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana,

strokovni delavec, Spominčica – Alzheimer Slovenija, Slovensko združenje za pomoč pri demenci

PROGRAM
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do petka, 25. septembra 2020. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

NAVODILA ZA RAVNANJE ZARADI PREPREČEVANJA OKUŽBE – COVID-19

V nadaljevanju podajamo Navodila za ravnanje ob udeležbi na izobraževanjih, delovnih srečanjih in drugih dogodkih, ki jih organizira Socialna zbornica Slovenije zaradi preprečevanja prenosa okužbe novega koronavirusa (COVID-19).

            Navodila za ravnanje ob udeležbi na izobraževanjih                   Priporočila za izvajanje upravnih in drugih javnopravnih zadev

Vsak udeleženec dogodka mora podpisati Izjavo udeležencev pred udeležbo na izobraževanju oz. drugem dogodku, ki ga organizira Socialna zbornica Slovenije.

            Izjava udeležencev pred udeležbo na izobraževanju

LOKACIJA

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNA ZBORNICA SLOVENIJE

Ukmarjeva ulica 2

tel: 01/ 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

bottom of page