Čustvena inteligentnost - ali res znamo komunicirati asertivno?

 
KDAJ?

Četrtek, 5. marec 2020

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center,

Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana

Program

Asertivnost (»odločnost, samozavest, samozavedanje«) je način čustveno inteligentnega vedenja, ki ga potrebujemo predvsem pri delu z ljudmi. Veščin konstruktivnega reševanja konfliktov običajno nismo pridobili v primarni družini, niti kasneje v družbi. Pri reševanju nesoglasij, v želji, da bi našli kompromis, velikokrat (pasivno) popuščamo ali pa (agresivno) vztrajamo na svojem. Postaviti se zase, postaviti mejo, zavrniti prošnjo ali celo zahtevo, izreči nestrinjanje in drugačno mnenje nam še vedno povzroča nelagodje. Prav tako nam povzroča stres sprejemanje ali zavračanje kritike, saj jo hitro lahko doživimo osebno. Obvladovanje veščin asertivne komunikacije je v pomagajočih poklicih ključno za ohranjanje našega notranjega ravnovesja. Da ne podležemo psihološkemu stresu, se moramo pri delu z ljudmi naučiti odzivati na težavne situacije, razmejevati odgovornost za lastne in tuje občutke, ob tem pa ohraniti empatijo do sebe in drugih, upravljati z lastnimi čustvi in poskrbeti za lastne potrebe hkrati pa razumeti in spoštovati čustva in potrebe drugih. Za sodelovalne medosebne odnose s sodelavci ter uspešno delo z uporabniki, stanovalci, varovanci in njihovimi svojci potrebujemo kot strokovni delavci predvsem visoko mero čustvene inteligentnosti, ki pa se je za razliko od IQ-ja, da priučiti.

Seminar je namenjen zaposlenim na področju socialnega varstva, pa tudi zdravstva in šolstva.

Predavateljica

 

mag. Franka BERTONCELJ, Egoforma – poslovno in psihološko svetovanje

 
 

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

Znesek kotizacije prosimo nakažite na naš poslovni račun po izstavljenem računu in NE PRED IZVEDBO seminarja.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do torka, 3. marca 2020. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 50 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

 

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17