top of page
Parents and Daughter

SPLETNI SEMINAR

Dejavniki tveganja pri starših, ki imajo težave z odvisnostjo 

KDAJ?

Četrtek, 14. januar 2021

od 9.00 do 15.30

KJE?

Spletna predavalnica

Socialne zbornice Slovenije

PREDAVATELJICI
PROGRAM

Program

Odvisnost je pri starševstvu, predvsem pa pri materinstvu povezana s kompleksnimi intersekcijskimi dejavniki tveganja na različnih ravneh – družbeni, socialni, strokovni ter medosebni in individualni ravni posameznice/posameznika in njihovih družin. Škoda, ki jo prinaša kompleksnost odvisnosti, in njene posledice vplivajo na vse vidike življenja starša in družine.

 

Cilji delavnice so:

  • Prepoznati, kateri so dejavniki tveganja, ki so povezani s starši, ki imajo težave z odvisnostjo;

  • kako odvisnost vpliva na prehod v nosečnost, materinstvo/očetovstvo in vzgojo otrok ter ali sta nosečnost in starševstvo za uporabnike substanc dejavnik tveganja ali varovalni dejavnik;

  • razlike med spoloma – dvojni standardi starševstva;

  • prepoznati kako stigma vpliva na proces iskanja pomoči – diskriminacijske prakse;

  • kateri koncepti pomoči so učinkoviti pri delu s starši, ki imajo težave z odvisnostjo.

 

Spletni seminar je namenjen vsem strokovnim delavcem, ki se pri svojem delu srečujejo z nosečnicami, materami in očeti, ki imajo težave z odvisnostjo. Seminar bo potekal preko spleta oz. Zoom aplikacije.

 

Predavateljice

 

dr. Vesna MEJAK, Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana, Center za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog

mag. Mojca HVALA CERKOVNIK, Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana, Center za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog 

KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 80,00 €, za kolektivne člane 100,00 €, za nečlane pa 115,00 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje organizacijo in izvedbo spletnega seminarja, e-gradivo in potrdilo o udeležbi.

 

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do torka, 12. januarja 2021. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

LOKACIJA

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNA ZBORNICA SLOVENIJE

Ukmarjeva ulica 2

tel: 01/ 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

bottom of page