top of page
Loving Couple

SPLETNI SEMINAR

Duševne motnje in odzivi svojcev   

KDAJ?

Četrtek, 8. april 2021,

od 9.00 do 15.30

KJE?

     Spletna predavalnica 

  Socialne zbornice Slovenije 

Program

Vprašanje svojcev je prezrta tema. Na duševno motnjo se svojci odzovejo kot na zelo hud stres. Družina se v času soočanja z duševno motnjo pri družinskem članu najprej sreča s težavami, ki jih do tedaj sploh ni poznala in breme družine se izjemno poveča. Sorodniki so večinoma slabo neopremljeni za soočanje, kar pomeni, da morajo začeti na novo. Tudi pri blažjih duševnih motnjah je prisotno veliko stigme, negotovosti, nelagodja in žalosti. Psihične obremenitve svojcev so veliko večje kot pri ostali populaciji, svojci so dejansko v nenehnem stresu, veliko je izgorelosti, ki je posledica skrbi za bolnega bližnjega. Svojci se srečujejo s finančnimi obremenitvami, raztresenostjo pri delu, zmanjšano socialno aktivnostjo, zanemarjanjem ostalih družinskih članov, doživljanjem občutkov krivde, tesnobe, stigme, izgube, žalosti, skrbi zaradi negotove prihodnosti, nočnim zbujanjem, itd.

Na seminarju se bomo dotaknili stresa in procesa žalovanja, čustvenih odzivov svojcev, strategijami spoprijemanja z boleznijo bližnjega, ključno vlogo svojcev ter prepoznavanja specifičnih okoliščin, v katerih se svojci z duševno motnjo svojih bližnjih znajdejo. Na seminarju bomo opredelili ključne strategije spoprijemanja, ki breme družine ob okrevanju lahko bistveno zmanjšajo.

 

Seminar je namenjen zaposlenim na področju socialnega varstva, ki se pri svojem delu srečujejo z osebami z motnjami v duševnem razvoju, duševnimi motnjami, telesnimi zapleti in najrazličnejšimi sočasno prisotnimi duševnimi motnjami.

Seminar bo potekal preko spleta oz. aplikacije Zoom.

Predavateljica

prof. dr. Mojca Zvezdana DRNOVŠEK, dr. med., spec. psihiatrije, Zdravstveni dom Sevnica, Inštitut Karakter s sodelavci

PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na spletnem seminarju znaša za individualne člane zbornice 80,00 €, za kolektivne člane 100,00 €, za nečlane pa 115,00 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje organizacijo in izvedbo spletnega seminarja, e-gradivo in potrdilo o udeležbi. 

 

V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do torka, 6. aprila 2021

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page