top of page
Stressed Man

SEMINAR V ŽIVO
Motivacijski intervju v odnosu do težav povezanih s stresom   

KDAJ?

6. in 7. marca 2023,

od 9.00 do 15.30

KJE?

     Izobraževalni center  

  Socialne zbornice Slovenije 

Program

Seminar na temo Motivacijski intervju je opredeljen kot sodelovalna, na osebo usmerjena oblika vodenja s ciljem krepitve motivacije za spremembe. Osnove Motivacijskega intervjuja izvirajo iz svetovanja, ki je usmerjeno na posameznika, kognitivne terapije, sistemske teorije in socialne psihologije. Motivacijski intervju poudarja sodelovanje med posameznikom in svetovalcem, vzpodbuja posameznikovo odkrivanje lastnih razlogov za spremembo in je usmerjen v prepoznavanje osebne moči za spreminjanje. Motivacijski intervju lahko uporabljamo kot samostojno tehniko, lahko je integriran v različne oblike obravnav, lahko pa je priprava motivacijskih temeljev znotraj posameznega programa. V središču obravnave je vedno posameznik, vendar ima strokovni delavec pred sabo vedno natančno določen strokovni cilj, ki ga poskuša doseči s pomočjo različnih aktivnih motivacijskih intervencij v procesu svetovanja. Udeleženci bodo na seminarju seznanjeni s temeljnimi principi motivacijskega intervjuja, predstavljen bo šest stopenjski model sprememb po Prochaski in Di Clemente, pomen odporov in upravljanje z njimi. Poseben poudarek bo tudi na uporabi pridobljenih znanj v praktičnih primerih. Mag. Mojca Hvala Cerkovnik in Lorin Möscha bosta na dvodnevnem predavanju in delavnicah prikazali edinstven in inovativen ter povsem drugačen način soočenja s prekomerno telesno težo in vas vodili skozi izkustvene delavnice, ki vam bodo v pomoč pri odpravljanju težav povezanih s prekomerno telesno težo v smislu razvijanja pozitivnega odnosa do samega sebe.

 

Teme dvodnevnega predavanja so:

  • Kaj nam pomeni telesna teža?

  • Temeljni principi motivacijskega intervjuja.

  • Motivacijski intervju in zakaj mi nikakor ne uspe?

  • Faze v procesu motivacijskega intervjuja.

  • Cena uspeha in ali je res tako težko shujšati?

  • Izkustvena skupina s praktičnimi primeri.

  • Odpori in moč sodelovanja.

 

Seminar je namenjen strokovnim delavcem in sodelavcem s področja socialnega varstva.

Predavatelja 

mag. Mojca HVALA-CERKOVNIK, univ. dipl. soc. delavka, supervizorka

Lorin MOSCHA, prof. športne vzgoje

PROGRAM
PREDAVATELJ

1. DAN - Ponedeljek, 6. marec 2023

2. DAN - Torek, 7. marec 2023

KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na dvodnevnem seminarju znaša za individualne člane zbornice 135 €, za kolektivne člane 165 €, za nečlane pa 205 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do četrtka, 2. marca 2023

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page