top of page
Enjoying Donuts

SEMINAR V ŽIVO 
MOTNJE HRANJENJA PRI OTROCIH IN MLADOSTNIKIH 

KDAJ?

Petek, 17. junij 2022,

od 9.00 do 15.30

KJE?

      Izobraževalni center 

  Socialne zbornice Slovenije 

Program

Motnje hranjenja so v porastu, segajo v vedno nižjo starost, veljajo za tretjo najpogostejšo kronično duševno motnjo pri mladostnikih. V času kovid epidemije opažamo v svetovalnici za motnje hranjenja porast napotitev in klicev za 30%, posebno pri mladostnicah v starosti od 13 do 18 let. Motnje hranjenja so značilne predvsem za uspešne učenke, ki imajo do sebe visoke zahteve, stremijo k popolnosti, v otroštvu so veljale za pridne punčke. V mladostniškem obdobju s pomočjo motnje hranjenja poskušajo vzpostaviti kontrolo nad življenjem, sabo, telesom in hrano, da bi v sebi zmanjšale stisko, ki jo doživljajo na mostu mladostništva, ki jih pelje iz otroštva v odraslost. Na seminarju boste:

• osvojili razlikovanje med motnjami prehranjevanja (ki so med mladostniki širše razširjene) in motnjami hranjenja (ki jih je manj in veljajo za duševne motnje s kompleksnim ozadjem)

• spoznali pomen preventive in varovalne dejavnike

• spoznali prve znake motenj hranjenja in dejavnike tveganja

• dobili vpogled v široko sodobno paleto oblik MH med mladimi (spregledane oblike!) in

• spoznali celosten pristop pri okrevanju od motenj hranjenja skozi izkušnje in primere dobre prakse.

 

V prvem delu seminarja bo poudarek predvsem na zdravstvenem vidiku motenj hranjenja pri otrocih in mladostnikih, v drugem pa na socialnem vidiku. Poudarek bo na izkušnjah iz prakse dela.

 

Seminar je namenjen strokovnim delavcem in sodelavcem na področju socialnega varstva, šolstva, zdravstva, predvsem pa tistim, ki se pri svojem delu srečujejo z otroci in mladostniki.

Predavateljici

dr. Marija ANDERLUH, Univerzitetni klinični center, Služba za otroško psihiatrijo

Andreja MODRIN ŠVAB, univ. dipl. psih., Svetovalnica za motnje hranjenja MUZA

PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na spletnem seminarju znaša za individualne člane zbornice 105,00 €, za kolektivne člane 130,00 €, za nečlane pa 155,00 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje organizacijo in izvedbo seminarja, gradivo, okrepčilo med odmori in potrdilo o udeležbi. 

 

V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do srede, 15. junija 2022

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA EPIDEMIJE COVID-19

Izobraževanja se izvajajo ob upoštevanju aktualnih ukrepov in priporočil za preprečevanje širjenja epidemije COVID-19.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page