top of page

Nasilje in konstruktivni odzivi

PREDAVATELJICI
KDAJ?

Četrtek, 13. februar 2020

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center,

Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana

Program

Zaposleni v socialnem varstvu se vse pogosteje srečujejo z vprašanjem, kako se odzvati, kadar se uporabniki in uporabnice do njih vedejo nasilno. Sprašujejo se, kako ob pojavu nasilja ravnati strokovno ter hkrati učinkovito poskrbeti za lastno varnost. Zanima jih, kdaj in kako je primerno postavljati meje različnim uporabnicam in uporabnikom, pa tudi, kdaj nastopi trenutek, ko morajo slediti varnostnemu protokolu delovne organizacije in kaj to sploh je. Še vedno je razširjen mit, da je nasilno vedenje uporabnika le odraz slabega strokovnega dela z njim ali njo, zaradi česar strokovni delavci o nasilju neradi spregovorijo in ga prepogosto rešujejo sami, kar lahko poveča njihove občutke ogroženosti, ujetosti in neučinkovitosti. Pri ustavljanju nasilja nihče ne sme ostati sam.

 

V različnih vsebinskih sklopih seminarja bo predavateljica najprej predstavila pogosto ozadje nasilnega vedenja uporabnikov ali uporabnic, spregovorila bo o dejavnikih tveganja za pojav nasilja v okolju in v komunikaciji strokovnih delavcev, predstavila nujne ukrepe za preprečevanja nasilja v okoljih, kjer delamo z ljudmi v stiski in deeskalacijske tehnike, ki so nam lahko v veliko pomoč. Pri tem bo izhajala iz dolgoletnih izkušenj pri delu s povzročitelji in povzročiteljicami nasilja in predstavila primere dobre prakse.

 

Seminar je namenjen zaposlenim na področju socialnega varstva, šolstva in zdravstva.

Predavateljica

 

Katja ZABUKOVEC KERIN, Društvo za nenasilno komunikacijo

PROGRAM
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

Znesek kotizacije prosimo nakažite na naš poslovni račun po izstavljenem računu in NE PRED IZVEDBO seminarja.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do torka, 11. februarja 2020. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 50 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

LOKACIJA

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

bottom of page