top of page

SEMINAR V ŽIVO 
Notranje in mednarodne posvojitve 

KDAJ?

Torek, 14. maj 2024,

od 9.00 do 15.30

KJE?

      Izobraževalni center 

  Socialne zbornice Slovenije 

Program

Vloga socialnega dela na področju notranjih in meddržavnih posvojitev je zelo pomembna in hkrati zaradi obsega, spregledana. Na treh konkretnih primerih iz prakse bomo preko predavanja, skupinskega dela in izkustvenih delavnic spoznali, katere teme so pomembne pri individualni pripravi parov na posvojitev in katere metode dela lahko pri tem uporabljamo. Spoznali bomo specifike priprav pri mednarodnih posvojitvah in si podelili konkretne informacije o posvojitvah iz različnih držav. Prav tako se bomo dotaknili pomembnosti spremljanja otroka in družine v postopku posvojitev, spoznali vlogo socialnega dela pri odprti posvojitvi in pri iskanju bioloških korenin.

 

Na seminarju se bomo dotaknili tudi zakonodajnega okvirja, predvsem na primeru notranjih posvojitev. V zaključnem delu pa bo predstavljena izkušnja atipične poti do posvojitve (osebno doživljanje, postopek in izzivi).

 

Seminar je namenjen zaposlenim na centrih za socialno delo in v nevladnih organizacijah, ki delujejo na področju posvojitev ter ostalim zainteresiranim.

Predavateljice 

prof. dr. Barbara NOVAK, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, Uršula JEŠE, univ. dipl. soc. del., CSD Ljubljana, Enota Moste – Polje/Študijsko – raziskovalni center za družino, Bina ŠIJANEC, mag., posvojiteljica

PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

Kotizacija za udeležbo na enodnevnem seminarju v živo znaša 105eur za individualne člane, 130eur za kolektivne člane in 155eur za ostale udeležence. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi in okrepčilo med odmori. Račun vam izstavimo v 8 dneh po zaključku seminarja. 

 

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu.

V primeru odpovedi udeležbe nam to sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do petka, 10. maja 2024

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page