top of page

Pasti digitalnega sveta in prepoznavanje zasvojenosti

PREDAVATELJICI
KDAJ?

Torek, 24. september 2019

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center,

Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana

Program

Digitalna tehnologija in internet sta ob pravilni rabi nepogrešljiv in pozitiven del življenja v sodobnem svetu. Otroci in mladostniki so pri uporabi sodobnih medijev zaradi radovednosti in zaupljivosti bistveno ranljivejši kot odrasli. Izpostavljeni so neverjetnemu številu informacij in dražljajev, ki jih pogosto niti ne razumejo, ali pa dostopajo do njih, ker zelo vplivajo na njihovo razpoloženje. Ob tem se ne zavedajo vpliva takega vedenja na njihove možgane in pasti, ki jih prinaša digitalni svet.

 

V povezavi z internetom obstaja več pojavnih oblik težav in v skrajnih primerih celo zasvojenosti. Ob zlorabi, nepravilni rabi ali pretiravanju, lahko postanemo zasvojeni skoraj z vsem, kar je povezano z digitalnimi mediji. Ne le z igranjem računalniških igric, mladostniki lahko postanejo zasvojeni z igranjem iger na srečo, obiskovanjem klepetalnic, nakupovanjem ali s seksualnimi vsebinami. Najbolj ranljiva populacija za poznejši razvoj zasvojenosti so otroci in mladostniki, v starosti med 8 in 18 let.

 

Razumevanje vpliva interneta, elektronskih medijev in visoko stimulativnih vsebin na razvoj mladostnikov in njihovih možganov je ključno za dobro vzgojo, še pomembnejše pa za uspešnost strokovnih delavcev, ki se srečujejo s populacijo, pri kateri se posledice že odražajo v kompulzivnih vedenjskih vzorcih.

 

Seminar je namenjen strokovnim delavcem in strokovnim sodelavcem na centrih za socialno delo in strokovnim delavcem v nevladnih organizacijah ter vsem ostalim, ki se pri svojem delu srečujejo s to problematiko.

Predavatelj

 

Peter TOPIĆ (Inštitut za zasvojenosti in travme)

PROGRAM
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

Znesek kotizacije prosimo nakažite na naš poslovni račun po izstavljenem računu in NE PRED IZVEDBO seminarja.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do petka, 20. septembra 2019. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 50 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

PRIJAVNICA - PRENESI DATOTEKO

LOKACIJA

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

bottom of page