top of page
Child Activity

Pogovor z otrokom in mladostnikom - metode in tehnike

KDAJ?

Četrtek, 1. oktober 2020

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center

Socialne zbornice Slovenije

PREDAVATELJICI

Program

Seminar je namenjen strokovnim delavcem v socialnem varstvu, ki se pri svojem delu srečujejo z otroki in mladostniki, ki imajo težave v svojem družinskem okolju, težave v odraščanju in čustvene stiske. Med njimi so tudi otroci in mladostniki, ki doživljajo ločitev svojih staršev, nasilje v družini in namestitve v drugo okolje. Kako se z njimi pogovarjati o družinskih razmerah, pa o odnosih, počutju in osebnih željah? Kaj spraševati in kaj opazovati? Kako pristopiti k različnim otrokom? Katere metode in tehnike uporabiti? Katere tehnike so za predšolske otroke in katere za mladostnike? Katere so otrokove procesne pravice? Kako razložiti otroku, da je izražanje mnenja njegova pravica in ne naloga ali dolžnost? Kako vzpostaviti zaupen odnos z njim? Kako mu razložiti razliko med željo in koristjo? Kako se pogovarjati o njegovi preteklosti in prihodnosti? Kako ga pripraviti na namestitev v drugo okolje? Kako otroku pomagati in ga razbremeniti?

 

Odgovore na vprašanja bomo iskali preko številnih primerov in izkustvenih vaj. Spoznali bomo nekaj tehnik in pripomočkov, ki jih lahko uporabljamo pri svojem delu: eko-zemljevid, družinski genogram, karte za ugotavljanje počutja, risalne in grafične tehnike, delovne liste za izražanje želja in drugo. Seminar bo interaktivne narave in bo omogočal razpravo. Vabljeni strokovni delavci, zaposleni v kriznih centrih, varnih hišah, na centrih za socialno delo ali v drugih organizacijah v socialnem varstvu, ki si prizadevate ustvarjati terapevtski in humanistični pristop pri delu z otroki in mladostniki in želite svoje delo okrepiti z novimi metodami in tehnikami.

Predavateljica

 

mag. Metoda MAJ, univ. dipl. psih., specialistka psihološkega svetovanja

PROGRAM
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do srede, 30. septembra 2020. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

NAVODILA ZA RAVNANJE ZARADI PREPREČEVANJA OKUŽBE – COVID-19

V nadaljevanju podajamo Navodila za ravnanje ob udeležbi na izobraževanjih, delovnih srečanjih in drugih dogodkih, ki jih organizira Socialna zbornica Slovenije zaradi preprečevanja prenosa okužbe novega koronavirusa (COVID-19).

            Navodila za ravnanje ob udeležbi na izobraževanjih                   Priporočila za izvajanje upravnih in drugih javnopravnih zadev

Vsak udeleženec dogodka mora podpisati Izjavo udeležencev pred udeležbo na izobraževanju oz. drugem dogodku, ki ga organizira Socialna zbornica Slovenije.

            Izjava udeležencev pred udeležbo na izobraževanju

PRIJAVNICA - PRENESI DATOTEKO

LOKACIJA

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNA ZBORNICA SLOVENIJE

Ukmarjeva ulica 2

tel: 01/ 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

bottom of page