top of page
A couple at a business meeting

SPLETNI SEMINAR  
Program Mediacija - Učinkovite tehnike za preprečevanje in reševanje konfliktov ter osebno rast v komunikaciji - MODUL III. in MODUL IV.

KDAJ?

Četrtek, 17. februar 2022

od 9.00 do 16.30

KJE?

     Spletna predavalnica

Socialne zbornice Slovenije 

Program 

Vsi, ki se pri svojem strokovnem delu srečujemo z uporabniki, smo pogosto priča nesoglasjem, konfliktom, tudi sporom. Uporabnikom skušamo pomagati, da bi razrešili konflikt ter da bi izboljšali odnos z osebo, ki ga je spor poslabšal. Ali ne bi bilo čudovito, da bi poznali in tako uporabljali zares učinkovite tehnike komuniciranja, preprečevanja in reševanja konfliktov? Udeleženci tridnevnega praktičnega usposabljanja boste osvojili temeljne tehnike in veščine za preprečevanje in reševanje konfliktnih situacij. Pomembno je, KAJ povemo, še bolj pomembno v komunikaciji je to, KAKO to povemo. Neizogibno je, da znamo DOBRO POSLUŠATI in SLIŠATI sogovornika, ter RAZUMETI njegov vidik – tudi, če se z njim ne strinjamo. Katere BESEDE bomo uporabili, bo v veliki meri odločalo o tem, kako se bo sogovornik POČUTIL; glede na to pa bo izbral vedenja in ravnanja do nas. Tudi, če imamo občutek, da nas je drugi (neupravičeno) napadel, lahko komunikacijo UMIRIMO in zapeljemo v konstruktivne vode. Mnogi se ne zavedajo, toda ZNATI postavljati VPRAŠANJA pomeni VODITI in USMERJATI komunikacijo. Ko se ZAPLETE in ne najdemo načina, kako konstruktivno reševati zadevo, je odločilnega pomena, ali poznamo TEHNIKE ZA UPRAVLJANJE ZASTOJEV v komunikaciji. Orodja, ki se jih boste naučili na praktičnih prikazih in izvedbah ter intenzivnih vajah, boste lahko takoj aplicirali v svojo vsakodnevno prakso in jih uporabljali v primerih, s katerimi se srečujete pri svojem strokovnem delu. In, kar je pomembno vedeti: VSEH tehnik in orodij se lahko naučimo. Cilji usposabljanja so spoznati osnovni okvir mediacije, osvojiti tehnike preprečevanja in razreševanja konfliktov, naučiti se vodenja neformalnega procesa mediacije (ali razgovora) ter se usposobiti za upravljanje konfliktov s pomočjo temeljnih mediacijskih tehnik v okviru svojega strokovnega dela. Usposabljanje se bo izvajalo preko spleta s pomočjo aplikacije Zoom.

 

Usposabljanje je namenjeno vodjem zavodov ter strokovnim delavcem in sodelavcem v socialnem varstvu.

 

3. MODUL:

Tehnike za iskanje konstruktivnih rešitev in upravljanje zastojev

• Fokusiranje udeležencev na prihodnost;

• Fokusiranje udeležencev na bistveno;

• Prehod s stališč na pomembno – potrebe in vrednote;

• Lupljenje čebule – iskanje bistvenega;

• Druga možnost – nova alternativa;

• Dilts'ova piramida – 6 nivojev razreševanja konflikta.

 

4. MODUL:

Proces mediacije ali potek razgovora

• Prva – Uvodna faza mediacije;

• Druga – Raziskovalna faza mediacije ali razgovora;

• Tretja – Faza razreševanja v mediaciji ali razgovoru;

• Četrta – Zaključna faza mediacije ali razgovora.

Predavateljica

dr. Tanja Pia METELKO,

trenerka komunikacijskih veščin in mediacije, mediatorka, NLP Master Coach, Inštitut za mediacijo Concordia

PROGRAM
PREDAVATELJ

Četrtek, 17. februar 2022

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 105,00 €, za kolektivne člane 130,00 €, za nečlane pa 155,00 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo ter potrdilo o udeležbi. 

KONTAKTNA OSEBA:

Meri Rožac, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01/292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do torka, 15. februarja 2022. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA EPIDEMIJE COVID-19

Izobraževanja se izvajajo ob upoštevanju aktualnih ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije COVID-19.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

LOKACIJA
bottom of page