top of page
Therapy Session

K rešitvam usmerjen pristop - usposabljanje

KDAJ?

Četrtek in petek, 3. in 4. december 2020

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center,

Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana

Program

 

K rešitvam usmerjen pristop, ki se je razvil iz kratke, k rešitvam usmerjene terapije (angl. Solution Focused Brief Therapy) uporabljajo posamezniki in organizacije, ki delajo neposredno z ljudmi pri svojem kliničnem, terapevtskem ali svetovalnem delu, odločanju, strategiji, načrtovanju, spremljanju kakovosti, ipd. Radikalna preprostost in drugačna paradigma k rešitvam usmerjenega pristopa usmerja pozornost na želeno prihodnost (namesto v preteklost, ki jo obžalujemo) in se osredotoča na veščine (namesto na primanjkljaje). Pristop daje primerljive rezultate ostalim svetovalnim pristopom pri delu z ljudmi s pomembno razliko, da cilj doseže v bistveno krajšem času. V tem smislu je zelo primeren v situacijah, kjer se klienti (uporabniki oz. stranke) srečujejo z zelo akutnimi problemi in ki se znajdejo v kriznih situacijah, kjer nujno potrebujejo takojšnje učinkovite strategije, kam naprej in kako.

 

K rešitvam usmerjenega pristopa se lahko naučimo le s prakso. Zato je usposabljanje izrazito praktične narave. Stremi k temu, da vsakega udeleženca/-ko pripravi, da lahko naučene veščine začne takoj uporabljati pri svojem delu. Hkrati bodo udeleženci z usposabljanjem položili dobre temelje za svoj nadaljnji profesionalni razvoj. Večina dela bo tako potekala v parih ali manjših skupinah, uporabljene vaje pa so skrbno zasnovane tako, da so neposredno relevantne za delo v praksi (pri delu z ljudmi). Praktična naravnanost hkrati pomeni tudi, da boste imeli osebno izkušnjo učinka v rešitev usmerjenih vprašanj in boste tako bolje razumeli kaj bodo najverjetneje doživeli vaši klienti (uporabniki oz. stranke) med vašimi srečanji.

 

Dvodnevno usposabljanje je namenjeno vsem, ki delajo z uporabniki socialno varstvenih storitev in programov.

 

Predavateljica

dr. A. Biba Rebolj, Inštitut Ribalon  

Inštitut Ribalon je prvi strokovno-raziskovalni inštitut, ki se ukvarja z “k rešitvam usmerjenim pristopom” (angl. Solution Focused Approach) v Sloveniji: coachingom, terapijo, strokovnim usposabljanjem, treningom, metodologijo in prakso. Pod svojim okriljem združuje mednarodne k rešitvam usmerjene praktike, terapevte, coache, trenerje, psihoterapevte, raziskovalce, moderatorje in fasilitatorje pa tudi skupine in posameznike, ki si želijo sprememb na bolje.

Inštitut Ribalon deluje mednarodno. Registriran v Sloveniji in v Združenem Kraljestvu. Področje dela v Angliji je usmerjeno predvsem v delo s posamezniki in organizacijami, terapevtsko in preko coachinga. Na mednarodnem nivoju Ribalon koordinira treninge za mladinski sektor. V Sloveniji enkrat letno izvaja strokovna usposabljanja za slovensko strokovno javnost.

Biba-Rebolj.jpg
PROGRAM
IZVAJALKE

Program seminarja v četrtek, 3. decembra:

Program seminarja v petek, 4. decembra:

KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 135 €, za kolektivne člane 165 €, za nečlane pa 205 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do torka, 1. decembra 2020. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 50 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

LOKACIJA
bottom of page