top of page

SPLETNI SEMINAR

Senzorna integracija otrok

s posebnimi potrebami

PREDAVATELJICI
KDAJ?

Od 27. do 29. aprila 2020

 

Prijave že potekajo.

Vabljeni!

KJE?

Program

Udeleženci bodo spoznali temeljne zakonitosti razvoja in funkcioniranja otrok s senzornimi motnjami in z drugimi posebnimi potrebami: drevo učenja in z njim povezane razvojne mejnike, vpliv senzorne integracije in čustev na razvoj socialno – komunikacijskih in kognitivnih veščin in znanj. Udeleženci bodo spoznali znake za senzorne motnje v različnih življenjskih obdobjih. Spoznali bodo razloge za neustrezno vedenje otrok s posebnimi potrebami in se naučili razlikovati, kdaj gre za otrokovo izsiljevanje in kdaj za otrokovo senzorno ali čustveno stisko. Spoznali bodo vlogo strokovnih delavcev pri odpravljanju nezaželenih oblik vedenja. Spoznali bodo nekaj vsebin, kako delati s starši otrok s senzornimi motnjami in kako pomagati družini.

 

Spletni seminar je namenjen vsem, ki delujejo na področju socialnega varstva, šolstva in zdravstva in se pri svojem delu srečujejo z otroki s posebnimi potrebami.

Predavateljica

 

Sabina KOROŠEC ZAVŠEK, prof. def., Floortime terapevt – coach (III. stopnje),

Zavod - Center za pomoč otrokom in staršem Žalec

 

IMG_8793.jpg

Sabina Korošec Zavšek je po poklicu profesorica defektologije. Ima 30 let delovnih izkušenj z otroki s posebnimi potrebami. Je ustanoviteljica in direktorica Centra za pomoč otrokom in staršem v Žalcu. Na OŠ Glazija Celje vodi projekt Strokovni center VSI, ki ga financira Ministrstvo za izobraževanje. Svoje znanje je ves čas dopolnjevala in se izobraževala doma in v tujini (Hrvaška, Srbija, Norveška, Islandija,Švedska, Združene države Amerike).​ Vedno je imela kritičen pogled na stopnjo pomoči otrokom s posebnimi potrebami v naši državi, ki jo je vodil in usmerjal pri vseh prostovoljnih aktivnostih. Zavzema stališče, da se  razvitost  družbe ne meri po višini BDP, ampak po njenem odnosu do najšibkejših in ranljivih skupin državljanov. Kot prostovoljka je bila aktivna okviru Zveze NVO za avtizem Slovenije, kjer si prizadevajo za boljši jutri otrok in družin z avtizmom. Je tudi predsednica Zveze za avtizem Slovenije,  kjer vodi projekt Avtizem – SAM z drugimi II, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje.

PROGRAM
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 80 €, za kolektivne člane 100 €, za nečlane pa 115 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje organizacijo in izvedbo spletnega seminarja, e-gradivo in potrdilo o udeležbi.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijave bomo zbirali do petka, 24. aprila oziroma zapolnitve prostih mest v spletni predavalnici Izobraževalnega centra Socialne zbornice Slovenije. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije. Prijavnica na spletni seminar velja kot naročilnica, na podlagi katere bomo zaračunali kotizacijo.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

LOKACIJA

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

bottom of page