top of page
Dancing in the Street

Socialne stiske mladih in ustvarjanje kakovostnega medkulturnega dialoga

KDAJ?

Torek, 9. junij 2020

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center 

Socialna zbornica Slovenije

PREDAVATELJICI

Program

Delavnica je namenjena spoznavanju različnih metod za delo z mladimi v stiski, begunci in drugimi ranljivimi skupinami. Delavnica bo izpeljana po metodah izkustvenega učenja, kar udeležencem omogoča aktivno sodelovanje ter odpira prostor za dialog, izmenjavo izkušenj in skupno iskanje rešitev na izzive, s katerimi se srečujejo pri vsakodnevnem delu. Tematike, ki jih bo seminar obravnaval:

  • ustvarjanje varnega in ustvarjalnega okolja, ki spodbuja spoštljive in konstruktivne odnose,

  • prepoznavanje in razumevanje različnih vedenj in potreb udeležencev ter ozaveščanje njihove raznolikosti, 

  • medkulturni dialog,

  • osnove nenasilne komunikacije in njene uporabnosti pri delu z ranljivimi skupinami,

  • skrb za sebe v delovnem kontekstu in postavljanje zdravih meja,

  • vaje za umiritev v primerih panike kot posledice travme in načini odzivanja na krizne situacije.

Seminar z delavnico je namenjen zaposlenim na področju socialnega varstva in šolstva, ki se pri svojem delu srečujejo z mladimi, ki živijo v revščini, migranti in drugimi ranljivimi skupinami.

Predavatelj

 

Jaka KOVAČ, trener, facilitator in mladinski delavec

Jaka Kovač že od leta 2005 dela s skupinami kot trener, facilitator in mladinski delavec – vodim delavnice za prostovoljce, mladinske delavce, učitelje, športne trenerje, voditelje delavnic, begunce, otroke in mladostnike na različne teme (komunikacija, vodenje skupin, medkulturni dialog, medgeneracijsko sodelovanje, integracija beguncev, delo z otroki s posebnimi potrebami …)  idr.
S povezovalno komunikacijo sem se srečal leta 2011, od takrat jo redno prakticiram/študiram ter vnašam v svoje delo. Sem v procesu certifikacije za mednarodnega trenerja pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC). Sicer sem velik ljubitelj gozda, navdušen plesalec, 20 let sem delal kot trener juda, vodim delavnice meditacije in sproščanja.

Slika_Jaka Kovač.jpg
PROGRAM
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do ponedeljka, 8. junija 2020. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

NAVODILA ZA RAVNANJE ZARADI PREPREČEVANJA OKUŽBE – COVID-19

V nadaljevanju podajamo Navodila za ravnanje ob udeležbi na izobraževanjih, delovnih srečanjih in drugih dogodkih, ki jih organizira Socialna zbornica Slovenije zaradi preprečevanja prenosa okužbe novega koronavirusa (COVID-19).

            Navodila za ravnanje ob udeležbi na izobraževanjih                   Priporočila za izvajanje upravnih in drugih javnopravnih zadev

Vsak udeleženec dogodka mora podpisati Izjavo udeležencev pred udeležbo na izobraževanju oz. drugem dogodku, ki ga organizira Socialna zbornica Slovenije.

            Izjava udeležencev pred udeležbo na izobraževanju

LOKACIJA

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

bottom of page