top of page
Young Hands Holding Old Hands

EKSKLUZIVNI SEMINAR
Soočanje z nasiljem pri izvajanju socialne oskrbe na domu 

KDAJ?

Četrtek, 30. marec 2023,

od 9.00 do 15.15

KJE?

     Izobraževalni center  

  Socialne zbornice Slovenije 

Program

Značilnost nasilja nad starejšimi in tisto, po čemer se nasilje nad starejšimi razlikuje od drugih oblik nasilja v družini je zagotovo dejstvo, da starost, psihofizična kondicija in perspektiva žrtve vplivajo na to, da gre nemalokrat tudi za življenjsko ogrožajoče situacije. Med vzroke za nasilje nad starejšimi zagotovo lahko uvrstimo relativno majhno družbeno in osebno moč, čustveno, fizično, ekonomsko, institucionalno odvisnost, izoliranost žrtve, nekritičnost do pojavov nasilja in njegovo neprepoznavanje kot tudi omalovaževanje, nespoštovanje dostojanstva in identitete starejših. Nasilje nad starejšimi je verjetno ena najbolj kontroverznih tem, ko govorimo o nasilju v družini. Veliko ljudi ne želi slišati ničesar o njem, zanika njegov obstoj, predvsem pa ne vedo, kako ravnati, ko se z njim srečajo. Največ nasilja nad starejšimi se dogaja doma, v partnerskih in sorodstvenih odnosih ter tam kjer so starejši v odvisnem odnosu, zato je nujno prepoznavanje in ozaveščanje nasilja, dvig profesionalne zavesti o kvalitetnem delovnem odnosu, kot tudi dolžnost prijave nasilja strokovno odgovornim službam.

 

Seminar je namenjen prepoznavanju različnih oblik nasilja nad starejšimi osebami v domačem okolju in načinom postopanja in kot tak v osnovi namenjen socialnim oskrbovalkam in oskrbovalcem, pa tudi ostalim zaposlenim na področju pomoči na domu. 

Predavateljica

 

Carmen RAJER, mag., Center za socialno delo Posavje

 

PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

Kotizacija za udeležbo na ekskluzivnem enodnevnem seminarju znaša 105 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, okrepčilo med odmori ter potrdilo o udeležbi.

 

V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do ponedeljka, 27. marca 2023

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page