top of page
Couple in Mediation

SPLETNI SEMINAR

Soočanje z ločitvijo s poudarkom na starševskem odnosu in stiski otrok ob ločitvah

KDAJ?

Četrtek, 12. november 2020

od 10.00 do 13.30

KJE?

Spletna predavalnica

Socialne zbornice Slovenije

PREDAVATELJICI

Program

Ločitev je stresna in psihično naporna življenjska preizkušnja, ki pomembno vpliva na življenje posameznika in celotnega družinskega sistema. Prinese veliko sprememb in novosti v vsakdanjem življenju in medsebojnih odnosih. Čeprav je za par ločitev lahko edini izhod iz stiske, ki jo oba doživljata v odnosu, se ob razpadu dolgotrajnejše resnejše partnerske zveze pojavljajo številni težki občutki. Če so vključeni tudi otroci, so lahko stiska, bolečina in zapleti še težji. Za otroke je soočenje z ločitvijo, ki pomeni tudi razpad družine, pogosto travmatično in zelo boleče. Spletni seminar, ki bo vključeval veliko interaktivnega sodelovanja bo slušateljem pomagal pridobiti in poglobiti razumevanje ovir na poti do »dobre ločitve«, ki najbolj pomaga prav otrokom pri soočanju s stiskami in spremembami, ki jih s seboj prinaša izkušnja ločitve.

Seminar bo med drugim osvetlil teme:

  • kompleksnost ločitve,

  • čustvena dinamika v procesu soočanja z ločitvijo,

  • ločitev kot ponovitev pretekle travme,

  • čustveno doživljanje otrok in odnosne potrebe.

Seminar je namenjen strokovnim delavcem in sodelavcem v socialnem varstvu, vzgoji in izobraževanju.

Predavateljica

 

mag. Violeta IRGL, spec. zakonske in družinske terapije,

Inštitut za okrevanje po travmi, psihoterapijo in svetovanje Rahločutnost

Mag. Violeta Irgl, specialistka zakonske in družinske terapije, ustanoviteljica in direktorica Inštituta za okrevanje po travmi, psihoterapijo in svetovanje Rahločutnost. Pri svojem terapevtskem in raziskovalnem delu spremlja žrtve različnih psihičnih travm. Posveča se predvsem odraslim, ki so v otroštvu doživeli travmatično izgubo starša. Poleg terapij za posameznike, pare in družine vodi terapevtske skupine za pomoč svojcem po izgubi bližnjega zaradi samomora. Izvaja delavnice in predavanja za splošno javnost, šole in javne ustanove, predvsem o psihološki travmi in njenih posledicah ter okrevanju po travmi. V zadnjem desetletju je v različnih medijih velikokrat spregovorila o terapevtskih izkušnjah spremljanja svojcev po samomoru bližnjega in o travmi.

Slika_Irgl.jpg
PROGRAM
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija spletnega seminarja znaša za individualne člane zbornice 78,75 €, za kolektivne člane 97,50 €, za nečlane pa 116,25 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje organizacijo in izvedbo spletnega seminarja, e-gradivo in potrdilo o udeležbi.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do srede, 11. novembra 2020. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

NAVODILA ZA RAVNANJE ZARADI PREPREČEVANJA OKUŽBE – COVID-19

V nadaljevanju podajamo Navodila za ravnanje ob udeležbi na izobraževanjih, delovnih srečanjih in drugih dogodkih, ki jih organizira Socialna zbornica Slovenije zaradi preprečevanja prenosa okužbe novega koronavirusa (COVID-19).

            Navodila za ravnanje ob udeležbi na izobraževanjih                   Priporočila za izvajanje upravnih in drugih javnopravnih zadev

Vsak udeleženec dogodka mora podpisati Izjavo udeležencev pred udeležbo na izobraževanju oz. drugem dogodku, ki ga organizira Socialna zbornica Slovenije.

            Izjava udeležencev pred udeležbo na izobraževanju

LOKACIJA

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNA ZBORNICA SLOVENIJE

Ukmarjeva ulica 2

tel: 01/ 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

bottom of page