Family Time

Seminar za zaposlene na področju starševskega varstva

in družinskih prejemkov

KDAJ?

Petek, 3. julij 2020

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center

Socialna zbornica Slovenije

 

Program

V prvem delu seminarja bomo predstavili aktualne novosti s področja pravic iz zavarovanja za starševsko varstvo in družinskih prejemkov. Podrobneje bodo predstavljene pravice, kjer je prišlo do novosti ter načrtovane spremembe pri posameznih pravicah. Predstavljena bo tudi aktualna sodna praksa. Del seminarja bo namenjen reševanju najpogostejših problemov in vprašanj, ki se pojavljajo pri delu centrov za socialno delo.

 

Drugi del seminarja bo namenjen uspešni komunikaciji, še posebej s strankami, saj bomo tako manj izpostavljeni stresu in manj izčrpani zaradi konfliktnih situacij, ohranili pa bomo več energije in notranje mirnosti. Kaj je torej treba storiti, ko naletimo na težavne stranke, ki ustvarijo konfliktno situacijo. Kako se je treba v takih situacijah odzvati, kaj lahko rečemo, kako izpeljemo pogovor, kako umirimo čustva, pojasnimo dejstva, poiščemo rešitev … Kaj torej storiti, kadar naletimo na razburjene stranke in kako uspešno izpeljati pogovor? Predvsem se je treba soočiti s svojimi strahovi, negotovostjo in odpori ter se odzvati notranje trdno in suvereno – torej asertivno.

 

Seminar je namenjen strokovnim delavcem na centrih za socialno delo, ki delajo na področju starševskega varstva in družinskih prejemkov.

Predavateljice

 

Nataša JAMNIK in Urška TRTNIK, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti,

Tatjana ZIDAR GALE, Retorika in šola asertivnega komuniciranja

 
 

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do četrtka, 2. julija 2020. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

NAVODILA ZA RAVNANJE ZARADI PREPREČEVANJA OKUŽBE – COVID-19

V nadaljevanju podajamo Navodila za ravnanje ob udeležbi na izobraževanjih, delovnih srečanjih in drugih dogodkih, ki jih organizira Socialna zbornica Slovenije zaradi preprečevanja prenosa okužbe novega koronavirusa (COVID-19).

            Navodila za ravnanje ob udeležbi na izobraževanjih                   Priporočila za izvajanje upravnih in drugih javnopravnih zadev

Vsak udeleženec dogodka mora podpisati Izjavo udeležencev pred udeležbo na izobraževanju oz. drugem dogodku, ki ga organizira Socialna zbornica Slovenije.

            Izjava udeležencev pred udeležbo na izobraževanju

 

IZOBRAŽEVALNI CENTER

 

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana

TEL.: +386 (0)1 292 73 17