top of page
Women Practicing Yoga Outdoor

SPLETNI SEMINAR

Strategije obvladovanja stresa  

KDAJ?

Četrtek, 11. februar 2021,

od 9.00 do 15.30

KJE?

     Spletna predavalnica 

  Socialne zbornice Slovenije 

Program

Epidemija koronavirusa je bistveno zaznamovala družbeno življenje in delovanje vseh akterjev na različnih področjih in različnih okoljih. Na področju socialnega varstva so se izvajalci socialno varstvenih storitev in programov soočili s številnimi vprašanji, nejasnostmi, izzivi, stiskami in strahovi. Nastala situacija je bila nekaj novega tako za zaposlene, kot tudi za uporabnike. Ena od posledic nastale situacije, ki so ji bili izpostavljeni je tudi stres, ki je bil njihov dnevni spremljevalec. Prekomeren stres na delovnem mestu negativno vpliva na sposobnost zaposlenega kot tudi na učinkovitost organizacije. Zato je spretnost obvladovanja stresnih situacij in obvladovanje dolgoročnega stresa eden ključnih dejavnikov ohranjanja visoke delovne motivacije in uspešnosti pri delu, poleg tega pa zmanjšujejo možnost nastanka s stresom povezanih psihosomatskih bolezni in duševnih motenj.

Stres je nekaj, kar nas nenehno spremlja in se pojavi kot normalen odziv organizma na spremembe. Pretiran stres, na katerega nismo pripravljeni in se nanj slabo odzivamo, ima za posameznika in družbo negativne posledice. Manjši odmerki stresa, ki jih posameznik dobro prenese, so pozitivni in človeka spodbudijo k razmišljanju in dejavnostim. V času pandemije koronavirusa smo se vsi v istem času znašli v zelo hudem stresu, saj smo se soočili z nečem neznanim, nevarnim, ki je v življenje nenadoma prinesel velike spremembe. S stresom smo se soočali vsak na svoj način in dobili smo izkušnje, kako se sami odzivamo in kako se odzivajo ljudje v naši bližini.

Na delavnici bodo udeleženci spoznali posebnosti stresa in lastne odločitve glede načina spoprijemanja s stresom, ob upoštevanju posebnih okoliščin, s katerimi se sedaj soočamo. Pridobljeno znanje jim bo koristilo pri obvladovanju negativnih posledic stresa in podpiranju pozitivnih strani stresa.

Namen delavnice je pridobitev kompetenc za obvladovanje in delovanje v stresnih situacijah v socialno varstvenih in vzgojno izobraževalnih zavodih. Seminar bo potekal preko spleta oz. aplikacije Zoom.

Predavateljica

prof. dr. Mojca Zvezdana DRNOVŠEK, dr. med., spec. psihiatrije, Zdravstveni dom Sevnica, Inštitut Karakter s sodelavci

PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na spletnem seminarju znaša za individualne člane zbornice 80,00 €, za kolektivne člane 100,00 €, za nečlane pa 115,00 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje organizacijo in izvedbo spletnega seminarja, e-gradivo in potrdilo o udeležbi. 

 

V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do torka, 9. februarja 2021

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page