top of page
Young Man in Therapy

SEMINAR V ŽIVO 
Strategije pomoči pri delu z otroki, katerih starši imajo težave z odvisnostjo 

KDAJ?

Četrtek, 9. september 2021

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center 

Socialne zbornice Slovenije

PREDAVATELJICI
PROGRAM

Program

 

V splošni populaciji narašča število uporabnikov, ki imajo težave z odvisnostjo in so hkrati v starševski vlogi. Raziskave kažejo, da uporaba substanc pri starših vpliva na fizično in duševno zdravje njihovih otrok, ter na vedenjske in čustvene težave. Nekatere raziskave ocenjujejo, da 12,3 odstotka otrok starih do 17 let živi vsaj z enim staršem, ki ima težave z odvisnostjo. Prav tako številne raziskave kažejo, da s specifičnimi pristopi in viri pomoči v družini dosežemo boljšo funkcionalnost družine, ter manj posledic, ki jih lahko imajo otroci, ki odraščajo v teh družinah.

Cilji delavnice so:

• Pridobiti informacije o tem, kako uporaba različnih substanc (alkohol, droge, tablete) vplivajo na novorojenčka in otroka (škodljiva raba ali odvisnost);

• prepoznati kdaj postane uporaba substanc v družini težava;

• katere strategije pomoči so učinkovite (tako za družino kot otroka), kjer je odvisnost v družini prepoznana kot problem.

 

Seminar je namenjen vsem strokovnim delavcem, ki se pri svojem delu srečujejo s težavami in izzivi pri delu z otroki in njihovimi družinami, ki imajo enega ali oba starša, ki imata težave z odvisnostjo.

 

Predavateljice

 

dr. Vesna MEJAK, Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana, Center za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog

mag. Mojca HVALA CERKOVNIK, Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana, Center za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog 

KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na seminarju znaša za individualne člane zbornice 105,00 €, za kolektivne člane 130,00 €, za nečlane pa 155,00 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje organizacijo in izvedbo spletnega seminarja, e-gradivo, potrdilo o udeležbi in okrepčilo med odmori.

 

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do torka, 7. septembra 2021. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA EPIDEMIJE COVID-19

Izobraževanja se izvajajo ob upoštevanju aktualnih ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije COVID-19.

LOKACIJA

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNA ZBORNICA SLOVENIJE

Ukmarjeva ulica 2

tel: 01/ 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

bottom of page