top of page
Psychotherapy

SEMINAR V ŽIVO 
Strokovna pomoč zasvojenim - terapevtski pristopi in uporabna orodja 

KDAJ?

Torek, 23. maj 2023,

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center

Socialne zbornice Slovenije 

Program

Različne vrste zasvojenosti večinoma prepoznamo po istih znakih. Ti se kažejo v obliki nesposobnosti za trajno abstinenco in v ponavljajočih se zdrsih ali recidivih, ki pomenijo krajšo ali daljšo vrnitev v stare zasvojenske vzorce. Zasvojeni imajo tudi precej oslabljeno sposobnost nadzorovanja svojega vedenja. Ni enega in edinstvenega recepta, ki bi ustrezal vsem ljudem in bil za vse uspešen, a kljub temu obstajajo dejavniki, ki jih je pri iskanju oz. načrtovanju pomoči in reševanja težav vredno upoštevati. Večina zasvojenih na svoji poti okrevanja kljub svojim notranjim potencialom in motiviranosti potrebuje veliko pomoči in podpore, najpogosteje tudi strokovne. Še posebej v primerih komorbidnosti oz. drugih psihiatričnih diagnoz ali ko je ogroženo življenje zasvojene osebe. Pravzaprav sta pri okrevanju od zasvojenosti terapevtova primarna izobrazba in psihoterapevtski pristop manj pomembna kot drugi dejavniki, ki ključno vplivajo na izid procesa pomoči zasvojenim. Kljub temu pa je pomembno poznavanje terapevtskih orodij in intervenc, ki lahko bistveno pripomorejo k hitrosti in varnosti procesa okrevanja od zasvojenosti.

 

Predavanje je namenjeno strokovnjakom, ki si želijo pobliže spoznati s fenomenom zasvojenosti in delom s to populacijo ter pridobiti poglobljeno znanje o delu z zasvojenimi osebami.

Predavatelj

Peter TOPIĆ, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt, CSAT, Inštitut za zasvojenosti in travme 

Peter Topić je univerzitetni diplomirani socialni delavec, ustanovitelj in direktor

Inštituta za zasvojenosti in travme v Ljubljani. Specialistični študij na področju

zasvojenosti s seksualnostjo in travm je zaključil na mednarodnem inštitutu

IITAP (International Institute for Trauma and Addiction Professionals) v ZDA

in s tem pridobil naziv CSAT – Certified Sex Addiction Therapist. Je član

Društva za transakcijsko analizo Slovenije – Sloventa in član ATSAC

(Association for the Treatment of Sexual Addiction & Compulsivity).

Peter Topić je tudi avtor knjige Zasvojenost s seksualnostjov digitalni dobi:

priročnik za strokovnjake, zasvojene in njihove družinske člane.

Predava na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani,

pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje pa je v okviru

Nacionalnega programa za duševno zdravje član interdisciplinarne

delovne skupine za področje nekemičnih zasvojenosti.

 

_edited.jpg
PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na enodnevnem seminarju v živo znaša 105eur za individualne člane, 130eur za kolektivne člane in 155eur za ostale udeležence. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi in okrepčilo med odmori. Račun vam izstavimo v 8 dneh po zaključku seminarja. 

 

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu.

V primeru odpovedi udeležbe nam to sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do četrtka, 18. maja 2023

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page