top of page

SEMINAR V ŽIVO 
Toksična simbioza - globoka
emocionalna travma 

KDAJ?

Torek, 4. junij 2024,

od 9.00 do 16.00

KJE?

Izobraževalni center

Socialne zbornice Slovenije 

Program

Se pri svojemu delu ali osebno srečujete z uporabniki in uporabnicami, ki navajajo stisko ob zapuščanju primarne družine, navajajo občutke krivde, trpljenja, jeze žalosti in nemoči zapustiti starše, čeprav so fizično odrasli, nekateri že s svojimi družinami? Se srečujete z različnimi vsebinami, vezanimi na kemične in nekemične odvisnosti? Ali vaši uporabniki navajajo težave s ponavljajočo se tesnobo in druge težave, povezane z duševnim zdravjem? Se določeni škodljivi družinski vzorci prenašajo skozi generacije in jih ni moč prekiniti?

 

Seminar je namenjen vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s problemom nefunkcionalnih odnosov, tako partnerskih kot starševskih, pretesne navezanosti med starši ter otroki, tudi v odraslosti. Problem »simbiotičnih« odnosov se v odraslosti pogosto kaže kot nemoč, težave s separacijo in individualizacijo, pogosto kompenzacijo s škodljivimi oblikami vedenja, med drugim tudi različne odvisnosti. V okviru seminarja bomo osvetlili prepoznavanje simbiotičnih odnosov in načine intervencij, ki so usmerjene v opolnomočenje posameznikom, da ozavestijo in pričnejo proces rahljanja in osvobajanja iz simbiotičnih odnosov. Poleg tega bo prestavljen tudi toksičen vpliv simbiotičnega odnosa v transgeneracijskem smislu.

 

Seminar je namenjen strokovnim delavcem s področja socialnega varstva, zdravstva, šolstva idr. zainteresiranim.

Predavateljica

 

mag. Mojca HVALA CERKOVNIK, univ. dipl. soc. delavka, mag. sociologije, supervizorka z licenco na področju socialnega varstva in metasupervizorka. Od leta 1995 je zaposlena v Univerzitetni psihiatrični kliniki v Ljubljani (Center za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog). Leta 1997 je zaključila uvodni študij psihoanalitične psihoterapije na Katedri za psihiatrijo Medicinske fakultete v Ljubljani, leta 1999 študij za Zmanjševanje oblik destruktivnega vedenja, 2002 je pridobila licenco za izvajanja programa Zmanjševanje oblik destruktivnega vedenja na Inštitutu za razvijanje osebne kakovosti v Ljubljani, 2002 pa je zaključila študij Družinske dinamike na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Leta 2008 je magistrirala na FDV Ljubljana. 

PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na enodnevnem seminarju v živo znaša 105eur za individualne člane, 130eur za kolektivne člane in 155eur za ostale udeležence. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi in okrepčilo med odmori. Račun vam izstavimo v 8 dneh po zaključku seminarja. 

 

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu.

V primeru odpovedi udeležbe nam to sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do petka, 31. maja 2024

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page