top of page
Poročen-z-mamo_pasica-1024-×-2048 Peter Topić.jpg

SEMINAR V ŽIVO 
UJETOST V ODNOSIH S STARŠI
- inverzna simbioza in njene posledice
 

KDAJ?

Četrtek, 14. september 2023,

od 9.00 do 15.30

KJE?

     Izobraževalni center 

  Socialne zbornice Slovenije 

Program

 

Otroci ne upravljajo sami s svojim življenjem, vloga staršev je pri njihovem odraščanju in razvoju ključna. Nobenega privilegija ni v tem, da otrok postane zaupnik ali nadomestni partner enega od staršev, saj mu je s tem onemogočeno, da bi v resnici odrasel v avtonomno osebo. V takem odnosu, ki postane vir zmedenosti in naraščajočega besa, je otrok oropan otroštva, počuti se izkoriščenega in ujetega. Ko odrastejo, ti otroci idealizirajo svoje starše, da bi tako v sebi prikrili bolečino zanemarjenega in izkoriščenega otroka, saj biti staršev nadomestni partner pomeni biti žrtev prikritega oz. čustvenega incesta. Pogosto razvijejo nerealno predstavo o tem, kaj partnerski odnosi so in kaj jim v življenju lahko ponudijo. Kot posledica izkušenj v otroštvu se žrtve čustvenega incesta tudi v odraslosti spopadajo s krivdo, sramujejo se svojih legitimnih potreb po zdravi odvisnosti od drugih in so žrtve neizpolnjujočih intimnih ter seksualnih odnosov.

 

Predavanje je namenjeno strokovnjakom, ki si želijo pobliže spoznati s fenomenom inverzne simbioze in njenimi posledicami ter pridobiti poglobljeno znanja o delu z osebami s tovrstno težavo.

Predavatelj

Peter TOPIĆ, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt, CSAT, Inštitut za zasvojenosti in travme.

Peter Topić je univerzitetni diplomirani socialni delavec, ustanovitelj in direktor

Inštituta za zasvojenosti in travme v Ljubljani. Specialistični študij na področju

zasvojenosti s seksualnostjo in travm je zaključil na mednarodnem inštitutu

IITAP (International Institute for Trauma and Addiction Professionals) v ZDA

in s tem pridobil naziv CSAT – Certified Sex Addiction Therapist. Je član

Društva za transakcijsko analizo Slovenije – Sloventa in član ATSAC

(Association for the Treatment of Sexual Addiction & Compulsivity).

Peter Topić je tudi avtor knjige Zasvojenost s seksualnostjov digitalni dobi:

priročnik za strokovnjake, zasvojene in njihove družinske člane.

Predava na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani,

pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje pa je v okviru

Nacionalnega programa za duševno zdravje član interdisciplinarne

delovne skupine za področje nekemičnih zasvojenosti.

Več o predavatelju na www.petertopic.si.

Peter profilna fotografija.jpg
PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Za individualne člane zbornice znaša kotizacija 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti, brezposelne osebe in upokojenci imajo 25% popust. Račun bo izstavljen najkasneje v 8 dneh od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

V primeru odpovedi udeležbe to sporočite vsaj dva dni pred seminarjem na naslov ic@szslo.si, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do ponedeljka, 11. septembra 2023

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page