top of page
Teddy Bear Reading

SEMINAR V ŽIVO 
Ukrepi za varstvo koristi otroka 

KDAJ?

Torek, 7. maj 2024,

od 9.00 do 15.30

KJE?

      Izobraževalni center 

  Socialne zbornice Slovenije 

Program

CSD ima v družinah kjer je korist otrok ogrožena kompleksno in zahtevno nalogo, znajde se v paradoksalni situaciji, dvojni vlogi. Na eni strani pridobivati starše za sodelovanje in soustvarjanje rešitev, na drugi strani pa »ukrepati« v smislu podaje predlogov na sodišče za zaščito otrok in s tem posegati v starševsko skrb ali celo otroka umakniti iz domačega okolja.

 

Hkrati pa mora sodnikom v sodni dvorani s predlogom »približati« družinsko situacijo, jo strokovno utemeljiti, podpreti z dokazi in pravno formalno zadostiti pričakovanim standardom in zakonskim določbam ter načrtovati oblike pomoči, ki bodo razloge za poseg v družino odpravile. Kako pa to zahtevno nalogo opravljamo v praksi, kakšna orodja, pristopi in metode dela so lahko v pomoč strokovnemu delavcu, bo tema usposabljanja, ki bo predstavljena kot preplet vidika dela na CSD in vidika sodelovanja s sodišči. V zaključnem delu seminarja bo predstavljen tudi vidik socialne inšpekcije (primeri zapletov in kako se jim učinkovito izogniti).

 

Seminar je namenjen zaposlenim na področju socialnega varstva in ostalim zainteresiranim.

Predavatelji

Polona MARJETIČ ZEMLJIČ, višja sodnica, Višje sodišče v Ljubljani, Peter STEFANOSKI, univ. dipl. soc. del., Socialna inšpekcija, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Anita BREGAR, univ. dipl. soc. del., CSD Gorenjska, Enota Jesenice

PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

Kotizacija za udeležbo na enodnevnem seminarju v živo znaša 105eur za individualne člane, 130eur za kolektivne člane in 155eur za ostale udeležence. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi in okrepčilo med odmori. Račun vam izstavimo v 8 dneh po zaključku seminarja. 

 

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu.

V primeru odpovedi udeležbe nam to sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do četrtka, 2. maja 2024

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page