top of page
Speaking Event

SEMINAR V ŽIVO 
Veščine retorike ter trening javnega govorjenja in nastopanja  

KDAJ?

Četrtek, 17. marec 2022

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center

Socialne zbornice Slovenije

PROGRAM

Program

Na seminarju na temo »Veščine retorike in trening javnega govorjenja in nastopanja« bomo iskali odgovore na naslednja vprašanja:

• Kako se dobro pripraviti na kakršenkoli govorni nastop pred poslušalstvom (komu bom govoril, zakaj bom govoril, kako bom govoril…?)

• Kako govoriti jasno, razločno, čisto, prijetno, s poudarki, spontano govorico telesa, z vključevanjem humorja in izločanjem mašil?

• Kako si pridobiti zaupanje svojih poslušalcev in kako pritegniti njihovo pozornost?

• Kako se napolniti z govorno močjo ter postati vzdržljiv govorec in pogajalec?

• Kako postati gospodar časa svojega govornega nastopa?

• Kako obvladati temo, neugodje in druge težave pri izpostavitvah in javnemu nastopanju?

• Kako voditi sestanek, srečanje, posvet, razpravo?

• Kako nagovoriti skupino, jo spretno voditi in prepričati?

• Kako nadgraditi veščino uporabe računalniških projekcij in se izogniti branju slajdov? Trdo delo pri »vadbi in treningih« bosta lajšala sproščenost in humor.

 

Predavatelja

 

Dr. Zdravko ZUPANČIČ, Damjana ČERNE, dipl. dram igr., Šola retorike Z&Z

Dr. ZDRAVKO ZUPANČIČ

Fellini je leta 1960 ustvaril Sladko življenje. Dr. Zdravko Zupančič je potemtakem starejši gospod. Z mlajšo frizuro. Ko vrag odnese šalo, jo Zdravko ukrade in prinese ljudem nazaj. Argumentacija je satira. Nespodobno je igrati spodobnega predavatelja. HOMO RHETORICUS tri leta in tri desetletja govori o govorjenju. Redka vrsta. Z navdihom, ki jemlje dih. Odgovori na vprašanja občinstva, še preden jih zastavijo. Lahko ga tudi kupite. Na voljo je samo v najbolje založeni prodajalni retorike v Sloveniji. V Šoli retorike Zupančič & Zupančič je zaposlen kot besedni žongler. Nenehno govori in nastopa, saj občinstvo nima časa, da bi bralo knjige. Zamesi z ironijo, cinično speče in potrosi z blagodejnimi paradoksi. Na televizijo odide razložit, kadar nekateri preveč naložijo. Ko enkrat poslušaš njegovo predavanje, imaš vse življenje prisluhe. Govorce za javnost tako opogumi in usposobi, da spregovorijo tudi takrat, ko jagenjčki umolknejo.

 

DAMJANA ČERNE, dramska igralka

Damjana Černe je sočne registre načrpala iz sončne primorske grude; trdnega nastopa in sproščene drže jo je naučila kraška burja. Damjana je dramska igralka. Zvestobo Slovenskemu mladinskemu gledališču izkazuje več kakor tri desetletja. Pol tega časa sodeluje s Šolo retorike Z&Z. Prevajanje prepričljivega gledališkega nastopa na odre poslovnega govorništva je njena najljubša tema. Z mojstri nastopanja se je družila po celotni zemeljski obli in napolnila slikovito skrinjo veščin in izkušenj. Pridobljeno znanje vselej razpostavi pred svoje učence in jih s pomočjo natančnega treninga izzove, da vsakdo vzame točno tisto, kar potrebuje.

Metodo sproščenega govorjenja in nastopanja je prevedla za potrebe učinkovitega poslovnega sporazumevanja na vseh ravneh. Druženje z Damjano je druženje z besedno muzo.

PREDAVATELJICI
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na seminarju v živo znaša za individualne člane zbornice 105,00 €, za kolektivne člane 130,00 €, za nečlane pa 155,00 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje organizacijo in izvedbo spletnega seminarja, e-gradivo, potrdilo o udeležbi in okrepčilo med odmori.

 

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do torka, 15. marca 2022. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA EPIDEMIJE COVID-19

Izobraževanja se izvajajo ob upoštevanju aktualnih ukrepov in priporočil za preprečevanje širjenja epidemije COVID-19.

LOKACIJA

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNA ZBORNICA SLOVENIJE

Ukmarjeva ulica 2

tel: 01/ 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

bottom of page