top of page

Seminar za zaposlene na področju starševskega varstva in družinskih prejemkov - I. izvedba

KDAJ?

Torek in sreda, 17. in 18. marec 2020

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center,

Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana

Program


Prvi dan seminarja bomo predstavili aktualne novosti s področja pravic iz zavarovanja za starševsko varstvo in družinskih prejemkov. Podrobneje bodo predstavljene pravice, kjer je prišlo do novosti ter načrtovane spremembe pri posameznih pravicah. Predstavljena bo tudi aktualna sodna praksa. Del seminarja bo namenjen reševanju najpogostejših problemov in vprašanj, ki se pojavljajo pri delu centrov za socialno delo.

 

Drugi del seminarja bo namenjen asertivnosti, načinu čustveno inteligentnega vedenja, ki ga potrebujemo predvsem pri delu z ljudmi. Veščin konstruktivnega reševanja konfliktov običajno nismo pridobili v primarni družini, niti kasneje v družbi. Pri reševanju nesoglasij, v želji, da bi našli kompromis, velikokrat (pasivno) popuščamo ali pa (agresivno) vztrajamo na svojem. Postaviti se zase, postaviti mejo, zavrniti prošnjo ali celo zahtevo, izreči nestrinjanje in drugačno mnenje nam še vedno povzroča nelagodje. Prav tako nam povzroča stres sprejemanje ali zavračanje kritike, saj jo hitro lahko doživimo osebno. Obvladovanje veščin asertivne komunikacije je v pomagajočih poklicih ključno za ohranjanje našega notranjega ravnovesja. Da ne podležemo psihološkemu stresu, se moramo pri delu z ljudmi naučiti odzivati na težavne situacije, razmejevati odgovornost za lastne in tuje občutke, ob tem pa ohraniti empatijo do sebe in drugih, upravljati z lastnimi čustvi in poskrbeti za lastne potrebe hkrati pa razumeti in spoštovati čustva in potrebe drugih. Za sodelovalne medosebne odnose s sodelavci ter uspešno delo z uporabniki, stanovalci, varovanci in njihovimi svojci potrebujemo kot strokovni delavci predvsem visoko mero čustvene inteligentnosti, ki pa se je za razliko od IQ-ja, da priučiti.

 

Predavateljice

Nataša Jamnik in Urška Trtnik, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

mag. Franka Bertoncelj, Egoforma – poslovno in psihološko svetovanje

PROGRAM
IZVAJALKE

Program seminarja v torek, 17. marca:

Program seminarja v sredo, 18. marca:

KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 135 €, za kolektivne člane 165 €, za nečlane pa 205 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

Znesek kotizacije prosimo nakažite na naš poslovni račun po izstavljenem računu in NE PRED IZVEDBO seminarja.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do petka, 13. marca 2020. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 50 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

LOKACIJA
bottom of page