top of page

Zasvojenost mladih s sodobnimi tehnologijami

KDAJ?

torek, 11. april 2017,

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center,

Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana

Program

Digitalna tehnologija in internet sta ob pravilni rabi nepogrešljiv in pozitiven del življenja v sodobnem svetu. Ob zlorabi, nepravilni rabi ali pretiravanju pa lahko postanemo zasvojeni skoraj z vsem, kar je povezano z digitalnimi mediji. Ne le z igranjem računalniških igric, mladostniki lahko postanejo zasvojeni z igranjem iger na srečo, obiskovanjem klepetalnic, nakupovanjem, branjem novic na spletu ali s seksualnimi vsebinami. Ne glede na to, kako nenevarna se nam zdi določena aktivnost na prvi pogled, ima lahko, če preraste v zasvojenost, prav tako uničujoče posledice kot droge ali alkohol. Najbolj ranljiva populacija za poznejši razvoj zasvojenosti so mladostniki v starosti 8–18 let. Vendar moramo biti skrajno previdni pri rabi besede zasvojenost, ker vsako vedenje še ne pomeni zasvojenosti, sploh pri mladostnikih, ker se njihovi možgani še razvijajo. Razumevanje vpliva interneta, elektronskih medijev in visokostimulativnih vsebin na razvoj mladostnikov in njihovih možganov je ključno za dobro vzgojo, še pomembnejše pa za uspešnost strokovnih delavcev, ki se srečujejo s populacijo, pri kateri se posledice že odražajo v kompulzivnih vedenjskih vzorcih.

Predavatelj

Peter TOPIĆ, diplomiral je na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani. Po sedmih letih izobraževanja iz Transakcijske analize pri dr. Zoranu Milivojeviću je pridobil naziv TAP (Transactional Analyst - Psychotherapist). Specialistični študij je nadaljeval na mednarodnem inštitutu IITAP (International Institute for Trauma and Addiction Professionals), pri svetovno priznanem strokovnjaku na področju zasvojenosti s seksualnostjo dr. Patricku J. Carnesu, in sicer v Londonu in ZDA. Leta 2011 je zaključil specialistični študij v ZDA in s tem postal peti Evropejec, ki je pridobil naziv CSAT (Certified Sex Addiction Therapist). Je ustanovitelj in direktor Inštituta za zasvojenosti in travme, na katerem od leta 2012 vodi skupino za pomoč zasvojenim in opravlja svetovanja ter terapevtsko delo za posameznike, pare in družine. Posebno pozornost posveča fenomenu interneta in zasvojenostim, ki so povezane z elektronskimi mediji.

PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za individualne člane zbornice znaša 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti, brezposelne osebe in upokojenci imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili najkasneje v 8. dneh od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

Znesek kotizacije prosimo nakažite na naš poslovni račun po izstavljenem računu in NE PRED IZVEDBO seminarja.

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite najkasneje do petka, 7. aprila 2017. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam to sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 50 % vrednosti kotizacije.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

mag. Anton KUSTEC,

Izobraževalni center,

tel.: 01/292-73-17,

fax: 01/292-73-11,

e-pošta: anton.kustec@szslo.si

Prijava

S podpisom te prijavnice izrecno dovoljujem, da Socialna zbornica Slovenije moje osebne podatke uporablja v skladu in na način, določen v 72. členu Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP – 1, Ur. l. RS št. 86/04 in 113/05) ter v skladu z določbami svojega Pravilnika o varovanju osebnih podatkov z dne 7.6.2007, to je za namene neposrednega trženja (zlasti za informiranje o organiziranih izobraževanjih, posvetih in drugih oblikah srečevanj in dejavnosti, ki jih opravlja in organizira zbornica z uporabo poštnih storitev, telefonskih klicev, elektronske pošte ali drugih telekomunikacijskih sredstev). Posameznik lahko pisno kadarkoli zahteva, da zbornica trajno ali začasno preneha uporabljati njegove podatke za namen neposrednega trženja.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page