top of page

Novice

17. Festival za tretje življenjsko obdobje


Na letošnjem festivalu bo Socialna zbornica Slovenije, dne 28. septembra 2017, sodelovala z dvema

dogodkoma, in sicer z okroglo mizo »Pravice in soodgovornost življenja v starosti« in s predstavitvijo

programa izobraževanja »Več in še več o demenci: programi izobraževanja in osveščanja za obvladovanje demence v slovenskem okolju.«

Na okrogli mizi bo tekla beseda o pravicah starejših, kajti starost ne opravičuje omejevanja katerekoli od

neodtujljivih človekovih pravic, ki so opredeljene v Ustavi in v mednarodnih standardih v demokratični družbi. Poleg pravic starejših je potrebno poudariti tudi njihovo aktivno vlogo in odgovornost v ožjem in v širšem družbenem okolju.

Socialna zbornica Slovenije je uspešno kandidirala na Javnem razpisu Ministrstva za zdravje za sofinanciranje programov izobraževanja in osveščanja za obvladovanje demence v letih 2017 in 2018. S programom izobraževanja z naslovom »Več in še več o demenci« želi zbornica dodati vrednost k zmanjševanju regijskih razlik, saj se bo program izvajal po vseh regijah Republike Slovenije. Poleg Socialne zbornice Slovenije, ki je vodilni projektni prijavitelj, je oblikovan konzorcij projektnih partnerjev Dom starejših občanov Rakičan, Zdravstveni dom Murska Sobota, Splošna bolnišnica Murska Sobota, Zdravstveni dom Novo mesto in Zavod Vitica iz Gornje Radgone.

Vljudno vabljeni!

Vabilo na oba dogodka najdete TUKAJ, več o programu festivala pa na povezavi http://www.f3zo.si/ljubljana/program/

Arhiv
bottom of page