top of page

Novice

Programi izobraževanja in osveščanja »Več in še več o demenci« v DS Rakičan"

Socialna zbornica Slovenije je uspešno izvedla izobraževanje v prvi statistični regiji Republike Slovenije, in sicer v Pomurski statistični regiji, v prostorih konzorcijskega partnerja Doma starejših Rakičan, ki je potekalo med 11. in 13. 1. 2018. S programom izobraževanja (tridnevni, dvodnevni in enodnevi), ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, z naslovom »Več in še več o demenci: programi izobraževanja in osveščanja za obvladovanje demence v slovenskem okolju«, so na podlagi prvih odzivov udeleženci več kot zadovoljni. Struktura programa izobraževanja in osveščanja za obvladovanje demence gledena aktivnosti zaobjema aspekte socialnega dela, psihiatrije, nevrologije, zdravstvene stroke na primarniravni, socialno gerontološke aspekte, aspekte institucionalnega varstva starejših, aspekte pomoči družinina domu oz. socialne oskrbe ter aspekte skupin za samopomoč in prostovoljnega dela.

Novinarski konferenci, ki je potekla 13. 1. 2018, so se zraven predstavnika vodilnega partnerja Socialne zbornice Slovenije, Vilka Kolbla, mag., pridružili tudi predstavniki konzorcijskih partnerjev, Splošne bolnišnice Murska Sobota,prim. asist. Daniel Grabar, dr. med., spec. anest. z rean., Zdravstvenega doma Murska Sobota, Edith Žižek Sapač, dr.med.,spec.druž.med. in DS Rakičan, Nada Hercan, dipl. med. sestra. V prijetnem novinarskem pogovoru je bil program tako predstavljen tudi širši strokovni in laični javnosti v Pomurski regiji. Zbornica bo organizirala programe izobraževanja tudi v ostalih statističnih regijah po programu, ki je objavljen v katalogu izobraževanj zbornice za leto 2018 .

https://www.szslo.si/izobrazevalni-center. Naslednja lokacija je Dom starejših občanov Polde Eberl-Jamski v Izlakah med 24. In 26 januarjem, v Zasavski statistični regiji. V mesecu februarju sledijo izobraževanja v Domu starejših Ilirska Bistrica iz primorsko notranjske statistične regije med 15. in 17. februarjem ter v Sončnem domu Maribor iz Podravske statistične regije med 22. in 24. februarjem.

Arhiv
bottom of page