top of page

Novice

Udeležba predstavnikov Socialne zbornice Slovenije na novinarski konferenci z naslovom »50+ Ni ovira

Pobudnica ter vodja projekta, Karin Elena Sánchez, direktorica KAETRIDE, in predstavniki treh projektnih partnerjev: mag. Jurij Snoj, generalni direktor Direktorata za trg dela in zaposlovanje pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, izr. prof. dr. Eva Boštjančič, vodja Katedre za psihologijo in organizacijo dela Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani ter Tomaž Kordiš, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele Krajine so 13. februarja v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije spregovorili o namenih in ciljih projekta »50+ Ni ovira, je dobra izbira!« Dogodka sta se udeležila tudi predstavnika zbornice, mag. Tea Smonker in Mitja Bagari.

V okviru projekta je bila lansirana vseslovenska raziskava s katero bodo pri lastnikih, direktorjih, članih uprave, kadrovskih strokovnjakih ter zaposlenih in brezposelnih 50 in večletnikih preverili zaznave, zaposljivost, zaposlovanje in ravnanje s starejšimi od 50 let.

Na temelju temeljite analize bo pripravljen načrt ukrepov in rešitev za podporo podjetjem in organizacijam za načrtno delo s starejšimi.

V kolikor ste primerni za izpolnjevanje ankete, vas vabimo, da sodelujete v raziskavi. Povezave do anketnih vprašalnikov so dostopne na naslednjih povezavah:

MNENJE DIREKTORJEV IN KADROVSKIH STROKOVNJAKOV O ZAPOSLOVANJU IN RAVNANJU S STAREJŠIMI: https://www.1ka.si/a/155064

ZAPOSLJIVOST IN ZAPOSLOVANJE PO PETDESETEM - IZZIVI IN PRILOŽNOSTI NA TRGU DELA: https://www.1ka.si/a/155910

Več o dogajanju na novinarski konferenci 50+ Ni ovira, je dobra izbira! pa si lahko preberete v priloženi datoteki »Sporočilo za javnost«.

Arhiv
bottom of page