top of page

Novice

Socialna zbornica Slovenije je uspešno izvedla četrto izobraževanje »Več in še več o demenci« v podr

Socialna zbornica Slovenije je uspešno izvedla četrto izobraževanje »Več in še več o demenci«, in sicer v podravski statistični regiji, ki je potekalo med 22. in 24. 2. 2018, Sončnem domu, družbi za storitve d.o.o., v Mariboru. Zahvaljujemo se celotnemu timu zaposlenih doma, njihovi srčnosti in da so pripomogli k uspešni izvedbi programa izobraževanja.

Predstavljamo vam vsebine iz aspektov psihiatrije, ki jih v sklopu izobraževanj pokriva asist. dr. Lea Žmuc Veranič, dr.med., spec.psih. Tematika, ki je obravnavana so znaki in vzroki demence iz vidika psihiatrije, posledice razvoja demence, psihiatrična zdravila in neželeni učinki. Cilji, ki jih s predavanjem aspekti psihiatrije želimo doseči so prepoznavanje začetnih in razvitih znakov demence ter vplivov na funkcioniranje ter poznavanje načinov zdravljenja, obvladovanja, zapletov, posledic razvoja demence ter izbora psihiatričnih zdravil in vseh neželenih učinkov. Znanja in kompetence, ki jih poslušalci dobijo so boljše poznavanje in prepoznavanje znakov in posledice demence s psihiatričnega vidika, znanje o možnostih za zdravljenje in obvladovanje.

V marcu nadaljujemo z izvedbo v Domu starejših na Fari, Prevalje, v Koroški statistični regiji, med 15. in 17. marcem ter Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca, Sevnica, v Posavski statistični regiji med 22. in 24. marcem.

Vljudno vabljeni.

Arhiv
bottom of page