Novice

Več in še več o demenci

Socialna zbornica Slovenije je uspešno izvedla že enajsto in dvanajsto izobraževanje na temo demence, ki je sofinancirano s strani Ministrstva za zdravje Republike Slovenije. Temeljni cilj programa je prenos znanja in ključnih kompetenc na strokovne delavce in tudi laike, ki se z osebami z demenco srečujejo v institucionalnem ali domačem okolju.

Tokratno izobraževanje je potekalo, med 7. in 9. junijem, v Domu starejših občanov Črnomelj in, med 14. in 16. majem, v Domu starejših občanov Ljubljana Vič - Rudnik.

Program izobraževanja »Več in še več o demenci« se je izvajal v dvanajstih statističnih regijah. Izobraževanja so bila izvedena kot tridnevni, dvodnevni ali enodnevni seminar. Ciljna skupina tridnevnega programa so bile osebe, ki so neposredno ali posredno v stiku z osebo z demenco, dvodnevnega programa strokovni delavci in laiki, ki bodo svoja znanja skušali prenašati na ostale, vodili skupine za samopomoč in prostovoljce. Ciljna skupina enodnevnega programa pa so nestrokovnjaki, kamor uvrščamo osebe z demenco in njihove svojce, prostovoljce in predstavnike nevladnih organizacij. Poskrbeti je potrebno za ozaveščanje te bolezni in izobraževanju ljudi na vseh področjih ter iz vseh vidikov.

Utrinek z izobraževanja v DSO Bokalci, enota Kolezija

Črnomaljski dom starejših občanov je gostil udeležence izobraževanja o demenci.

Arhiv

KONTAKT

 

Socialna zbornica Slovenije

Ukmarjeva ulica 2

1000 Ljubljana

Telefon: 01 292 73 10

Email: info@szslo.si

URADNE URE

 

Uradne ure strokovne službe Socialne zbornice Slovenije:

 

  • dopoldan: ponedeljek, sreda in petek od 9. do 12. ure

  • popoldan: sreda od 14. do 16. ure.

© 2021 by Socialna zbornica Slovenije                                                                                                                            Politika zasebnosti     |     Raba piškotkov