top of page

Novice

Tiskovna konferenca ob obeležitvi mednarodnih dnevov boja prosti nasilju nad ženskami

Tiskovno konferenco bo potekala v ponedeljek, 26. novembra 2018, ob 9.30. uri, v Izobraževalnem centru Socialne zbornice Slovenije, Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana-Rudnik.

Tiskovna konferenca je namenjena obeležitvi mednarodnih dnevov boja proti nasilju nad ženskami od 25.11. do 10. 12. 2018.

Sekcija za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji želi z namenom osveščanja širše javnosti v boju prosti nasilju opozoriti na pomen aktivacije celostne sistemske obravnave nasilja, ki ga doživljajo osebe z invalidnostmi v Sloveniji.

Organizacije in uporabnice njihovih programov, ki delujejo na področju preprečevanja nasilja v Sloveniji, se vsako leto srečujejo s finančnimi izzivi, zato se nam bo tudi v tem letu pridružil HOFER s projektom Negujmo spoštovanje, ki bo matere in ženske v materinskih domovih in varnih hišah obdaril z boni. Vse od 25. novembra pa do konca februarja 2019 pa 10 centov od nakupa izbranih petih izdelkov za nego lastne blagovne znamke OMBIA, ki so na voljo v vseh HOFERjevih trgovinah, namenjajo varovankam slovenskih materinskih domov in varnih hiš pri Socialni zbornici Slovenije.

Na tiskovni konferenci bodo sodelovali: Suzi Kvas, predsednica sekcije, ministrica mag. Ksenija Klampfer, Vlasta Nussdorfer, Varuhinja človekovih pravic Republike Slovenije in predstavnik podjetja HOFER.

Arhiv
bottom of page