top of page

Novice

Pri Hoferju predali donacijo v podporo ženskam, žrtvam nasilja

HOFER je ob letošnjem dnevu žena predal donacijo, namenjeno ženskam, žrtvam nasilja. Z lastnim projektom »Negujmo spoštovanje« so v obdobju treh mesecev osveščali o pomenu medsebojnega spoštovanja. Varovankam slovenskih materinskih domov in varnih hiš pri Socialni zbornici Slovenije so tako že ob začetku projekta namenili 4.800 evrov, tokrat pa znesek dopolnjujejo še z 8.882,20 evri, zbranimi ob pomoči svojih kupcev.


Pri HOFERju si v okviru lastne iniciative Danes za jutri skozi različne projekte prizadevajo spodbujati spoštovanje, medsebojno sodelovanje in pomoč sočloveku. Z lastnim projektom »Negujmo spoštovanje« zato pozivajo k osveščanju in prepoznavanju nasilja, ki velja za eno najbolj razširjenih oblik nespoštovanja. »Prepričani smo, da je prav osveščanje o problematiki nasilja, ki se pojavlja v vseh družbenih skupinah, ključnega pomena. Prav je, da o njem govorimo na glas in s tem opominjamo na pomembnost netolerance nasilja,« so povedali pri HOFERju in dodali, da moramo pomen medsebojnega spoštovanja negovati skozi celo leto.


O problematiki nasilja je potrebno osveščati skozi celo leto

Ob predaji donacije, ki so jo namenili ženskam, žrtvam nasilja, so se za izkazano spoštovanje zahvalili tudi svojim kupcem, ki so k donaciji prispevali z nakupom enega izmed petih izdelkov lastne blagovne znamke OMBIA. Zbrana sredstva so namenili varovankam slovenskih materinskih domov in varnih hiš pri Socialni zbornici Slovenije. Simboličen darilni bon je prevzela Suzi Kvas, predsednica Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji ter ob tem poudarila pomen sodelovanja: »Spoštovanje in sodelovanje sta vrednoti, ki ustvarjata spremembe. Žrtve nasilja se pogosto soočajo ne samo z osebno, temveč tudi s finančno stisko, zato iskrena hvala vsem kupcem in podjetju HOFER za predano donacijo in podporo, ki jo žrtve nasilja resnično potrebujejo.« Ob dogodku so pri Socialni zbornici Slovenije še poudarili pomembnost osveščanja skozi celo leto in ne samo ob posebnih dogodkih. »Spoštovanje je naša pravica in hkrati tudi dolžnost. Ne pozabimo ga vsakodnevno negovati s spoštljivimi medsebojnimi odnosi.«


Donacija za ženske iz varnih hiš in materinskih domov

Projekt Negujmo spoštovanje, ki so ga pri HOFERju začeli z donacijo v vrednosti 4.800 evrov, je potekal od 25. novembra 2018 pa vse do konca februarja 2019. V tem času so kupci na policah HOFERjevih trgovin lahko izbirali med petimi izbranimi izdelki lastne blagovne znamke OMBIA - mazilo za ustnice, krema za roke, negovalna krema za telo, šampon za moške in gel za tuširanje za moške. Z nakupom vsakega izmed petih omenjenih izdelkov za nego, je HOFER 10 centov namenil varovankam slovenskih materinskih domov in varnih hiš pri Socialni zbornici Slovenije. Zbrana donacija v višini 8.882,20 evrov je tako še presegla lanskoletni znesek 7.275,80 evrov. Znesek bo, enako kot lani, namenjen terapevtskim oddihom žensk iz varnih hiš in materinskih domov.


Več o projektu najdete na daneszajutri.hofer.si.


Predaja simboličnega darilnega bona.

Arhiv
bottom of page