top of page

Novice

Objavljen natečaj Prostovoljec leta 2019

Mladinski svet Slovenije (MSS) že osemnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.


K prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2019 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bodo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bodo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Pri projektih šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma junija letos, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.


Prijavnica je sestavljena iz 4 delov, in sicer: osnovnih podatkov, ki jih oddate preko spletne prijavnice ter vsebinskega dela in izjave, ki ju lahko prav tako oddate s spletno prijavnico ali pa izpolnite spodnjo prijavnico in jo pošljete po e-pošti oz. navadni pošti. Temu seveda lahko dodate še priloge; pri posameznikih je zaželen življenjepis; dodate pa lahko različna dokazila o prostovoljstvu oz. o projektu.


Rok za prijave je skladno z obvestilom Mladinskega sveta Slovenije podaljšan na 21. april 2020.


Promocija prostovoljskega dela (in ne tekmovanje!) je ključni namen natečaja. Z natečajem, povabilom na prireditev in priznanjem za sodelovanje, ki ga dobijo vsi prijavljeni prostovoljci in projekti, lahko pomagamo pohvaliti in vzpodbuditi prostovoljsko delo tudi pri vas.


Za morebitna vprašanja in podporo pri oddaji prijavnic so na voljo naslednji kontakti: prostovoljec@mss.si, tel. št. 01 425 60 55 (Tanja Baumkirher).


Novice in podrobnosti o natečaju lahko spremljajte tudi na Facebooku.


Dokumenti:

Fotografija je z lanskoletne zaključne prireditve natečaja. (foto: Matej Pušnik)

Arhiv
bottom of page