top of page

Novice

15. maj 2020 – Mednarodni dan družin

Letošnji Mednarodni dan družin beležimo v času, v katerem se številne družine soočajo z izzivi, ki jih prinaša epidemija COVID19. Dnevno lahko prisluhnemo podatkom o povečanju števila brezposelnih. V času najstrožjih ukrepov za preprečevanje širjenja COVID19 smo bili priča skokovitemu povečanju števila primerov nasilja v družini, ločitev in drugih stisk, s katerimi so se soočali posamezniki in družine.


Iz navedenih razlogov je podpora ranljivim družinam – tistim, ki so izgubile dohodek, bivajo v neustreznih nastanitvah, družinam s številnimi otroki, starejšimi in invalidnimi osebami, v trenutnih razmerah, še toliko bolj bistvenega pomena.


Ključno vlogo pri odzivanju na raznolike stiske ljudi igrajo inštitucije in organizacije, ki delujejo na področju socialnega varstva in se povezujejo ter so združene pod okriljem Socialne zbornice Slovenije.


Tema letošnjega Mednarodnega dneva družin je »Družine v razvoju: Kopenhagen in Peking + 25«.


Ideja razvoja je blizu tudi Socialni zbornici Slovenije, kjer zaposleni na prihajajoče obdobje zremo kot na čas razvoja in krepitve našega poslanstva tj. večanja prizadevanj za strokovnost, učinkovitost in odzivnost, v sodelovanju z zavodi, društvi idr. organizacijami, ki delujejo na področju socialnega varstva ter se odzivajo na pereče stiske družin, posameznikov in posameznic.


Arhiv
bottom of page