top of page

Novice

Festival za tretje življenjsko obdobje

Spoštovane članice in spoštovani člani,


Socialna zbornica Slovenije tudi v letošnjem letu sodeluje pri izvedbi Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki bo potekal od 27. do 29. septembra 2023 v Cankarjevem domu, v Ljubljani.


28. septembra 2023, ob 12:15 uri, bo v Dvorani M3 Cankarjevega doma, v organizaciji Socialne zbornice Slovenije potekala okrogla miza na temo "Soočanje z izzivi stanovanjske politike na področju socialnega varstva in v širšem družbenem okolju".

Okrogla miza bo odpirala prostor za pogovor o stanovanjski problematiki v Republiki Sloveniji, izvajanju ciljev, h katerim se je v programu koalicijske pogodbe zavezala trenutna Vlada RS, možnostih, ki jih na stanovanjskem področju za starejše nudi Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana ter tradicionalnih in sodobnih oblikah bivanja starejših odraslih. Dotaknili pa se bomo tudi slišanosti glasu starejših v povezavi z reševanjem stanovanjskih izzivov skozi življenjska obdobja in teme zagotavljanja nastanitev za odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju.

Okroglo mizo bo moderirala Danica Hren, direktorica Doma upokojencev Franc Salamon Trbovlje. Vabljeni gostje oz. izvajalci okrogle mize pa so naslednji:

  • Živa MATJAŠIČ, Ministrstvo za solidarno prihodnost;

  • mag. Črtomir REMEC, Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad;

  • Stanka JANŽEKOVIČ, Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana;

  • Marjana BRAVC, Center za socialno delo Maribor;

  • Tatjana POPOVIĆ, Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga;

  • dr. Peter SELJAK, Gerontološki raziskovalni inštitut in ALMA MATER EUROPEA - ECM.

Hkrati vas obveščamo, da bo Socialna zbornica Slovenije na dogodku, poleg samostojne okrogle mize, sodelovala tudi na okrogli mizi, na temo »Za spoštljivo nagovarjanje starejših – stroka naj se približa ljudem«, in sicer z moderatorjem Milanom Pavliho, častnim članom Socialne zbornice Slovenije in izvajalko Mirando Vrh, upokojeno članico zbornice in dolgoletno direktorico DSO Ilirska Bistrica. Okrogla miza bo potekala istega dne, 28. septembra 2023, ob 12.30 uri, v Dvorani M1, Cankarjevega doma.


Predlagamo vam, da glede na skoraj sočasen potek omenjenih okroglih miz, vezano na tematiko, zagotovite udeležbo in sodelovanje vaših zaposlenih v obeh razpravah.

Lepo vabljene/i k spremljanju in udeležbi na dogodku.

Udeležba na festivalu je brezplačna.Brošura dogodka:

F3ZO23_programska brosura_F3ŽO_2023
.pdf
Download PDF • 8.70MB

Kommentare


Arhiv
bottom of page