top of page

Novice

Pomoč članom zbornice in ranljivim skupinam uporabnikov, ki so bili v poplavah najbolj prizadeti

Spoštovani.


Republiko Slovenijo je v teh dneh zajela najhujša naravna katastrofa po tridesetih letih samostojne države. Razmere v mnogih delih Slovenije so zaradi poplav ogromnih razsežnosti kritične.


Med žrtvami poplav so se znašli tudi nekateri javni, zasebni zavodi in druge nevladne organizacije, ki delujejo na področju socialnega varstva. V telefonskih pogovorih, ki smo jih opravili z našimi člani smo bili seznanjeni, da so nekateri centri za socialno delo zaprti, številni domovi za starejše, kakor tudi varstveno delovni centri in centri za usposabljanje, delo in varstvo se srečujejo s pomanjkanjem kadrov, saj zaposleni, zaradi neprevoznosti cest, ne morejo na delo. Prav tako se s težavami srečujejo tudi izvajalci socialnovarstvenih programov, ki izvajajo nastanitvene programe uporabnikov.


Glede na zbrane informacije s terena je bila danes sklicana izredna in dopisna seja Upravnega odbora Socialne zbornice Slovenije, na kateri so članice in člani upravnega odbora sprejeli ustrezne sklepe potrebne za pomoč najbolj prizadetim v poplavah.


Skladno s sklepi upravnega odbora, bo zbornica tako v prvem koraku, po zgledu ažurnega ukrepanja ob soočenju s širjenjem koronavirusa Covid-19, nudila psihosocialno podporo in pomoč strokovnim delavcem, sodelavcem, ostalim zaposlenim in uporabnikom. Psihosocialna pomoč bo nudena s strani članov zbornice, supervizorjev, ki so pripravljeni nuditi podporo zaposlenim in uporabnikom v socialnovarstvenih organizacijah.


Na Socialni zbornici Slovenije bo tako od ponedeljka, 7. 8. 2023, od 8.00 ure naprej vzpostavljena Svetovalna točka Socialne zbornice Slovenije. Če čutite, da potrebujete pogovor ali bi želeli o svojih občutkih spregovoriti s strokovnjakom, pokličite na mobilno številko 064 222 444 in vas bomo napotili k svetovalcu.


Poleg nudenja psihosocialne podpore bodo, skladno s sklepom upravnega odbora zbornice, vsi individualni člani, ki so bili v poplavah najbolj prizadeti, oproščeni plačila enoletne članarine.


Hkrati smo ob naravni katastrofi odprli tudi račun Socialne zbornice Slovenije SI56 0201 0001 8187 078 z namenom zbiranja dodatnih finančnih sredstev za pomoč: namen nakazila »Pomoč poplave - avgust 2023«, koda nakazila CHAR, sklic 00 08-2023-999, na stroškovno mesto, odprto v ta namen. Skladno z dogovorom med Petrom Tomažičem, generalnim tajnikom Slovenske Karitas, in Vilkom Kolblom, mag., generalnim sekretarjem Socialne zbornice Slovenije, bodo zbrana sredstva zbornice preko Slovenske Karitas razdeljena med kolektivne člane, ki so v poplavah v zadnjih dneh utrpeli najhujše posledice ujme.


Vsem članicam, članom in ostalim želimo vse dobro.


Do celotnega besedila dopisa, namenjenega članom in članicam Socialne zbornice Slovenije lahko dostopate s klikom na spodnji dokument. Prav tako tudi do objave STA o pomoči članom zbornice in ranljivim skupinam uporabnikov.


Dopis_članom_ujma_Slovenija_060823
.pdf
Download PDF • 215KB

STA_novica
.pdf
Download PDF • 76KBコメント


Arhiv
bottom of page