top of page

Novice

Posvet Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji

Danes, 27. 11. 2023, se je v okviru mednarodnega dne boja proti nasilju nad ženskami, ki ga obeležujemo 25. novembra, v Izobraževalnem centru Socialne zbornice Slovenije odvijal strokovni posvet »Soustvarjanje rešitev in odgovorov na aktualne izzive in potrebe na področju prepoznavanja in preprečevanja nasilja« v organizaciji Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji.


Izvajalce in udeležence posveta sta najprej pozdravili ter nagovorili Breda Božnik, predsednica Socialne zbornice Slovenije ter Suzi Kvas, predsednica Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji. Posvet je povezovala Tanja Hrovat Svetičič, članica sekcije.


V okviru strokovnega srečanja so izvajalci odgovarjali na problematiko, ki se pojavlja v primerih kršitev prepovedi približevanja, govorili so o izzivih, ki se pojavljajo pri izvajanju stikov otrok s partnerjem (povzročiteljem), razpravljali o možnostih in tveganjih povezanih s prešolanjem otrok brez soglasja enega od partnerjev, v primerih, ko zaradi konflikta soglasje med partnerjema ni možno in so poti v šolo obremenjujoče za otroka ter še mnogo več.


Izvajalci strokovnega sveta so bili: Dan Juvan, državni sekretar Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Janez Rupnik, Vodstvo policije, Generalna policijska uprava, Alojz Sladič, Uprava uniformirane policije, Generalna policijska uprava, Bojana Kračan, Uprava kriminalistične policije, Generalna policijska uprava ter dr. Simon Slokar, glavni inšpektor Inšpektorata RS za šolstvo.Comments


Arhiv
bottom of page