top of page

Novice

Udeležba predsednice zbornice na zaključni konferenci projekta CUDV Črna na Koroškem

Dne 5. septembra 2023 je v Domu starejših na Fari potekala zaključna konferenca projekta "Deinstitucionalizacija CUDV Črna na Koroškem", katere se je udeležila tudi Breda Božnik, predsednica Socialne zbornice Slovenije.


Omenjeni projekt se je izvajal v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020. Cilj je bil preobrazba oz. začetek deinstitucionalizacije zavoda CUDV Črna na Koroškem, kot jo narekujejo Skupne evropske smernice za prehod k skupnostnim oblikam oskrbe. S pomočjo projekta je bilo najmanj 70 stanovalcev preseljenih v skupnost in razvita nova storitev za neodvisno življenje v skupnosti ob primerni podpori, ki je organizirana glede na uporabnikove potrebe.


V okviru operacije se je izvajal tudi karierni razvoj zaposlenih v zavodu s krepitvijo interdisciplinarnega dela in z novim znanjem, pridobljenim skozi različna izobraževanja. Pri izvedbi slednjih je v okviru izobraževanj po meri naročnika sodelovala tudi Socialna zbornica Slovenije.


Na zaključni konferenci opisanega projekta so sodelovali predstavnik Ministrstva za solidarno prihodnost, predstavnica Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, predstavnica Inštituta RS za socialno varstvo, predstavniki lokalnih skupnosti in drugi.

Comments


Arhiv
bottom of page