top of page

Novice

Vodstvo Socialne zbornice Slovenije v Podravski regiji

24. aprila 2023 je na Centru za socialno delo Maribor potekalo delovno srečanje vodstva Socialne zbornice Slovenije z župani, direktorji socialnovarstvenih organizacij in drugimi deležniki, ki delujejo na področju socialnega varstva, v Podravski regiji. Gre za tretje tovrstno regijsko srečanje v predsedniškem mandatu Brede Božnik, predsednice Socialne zbornice Slovenije.


Srečanje je potekalo s ciljem prepoznave aktualnih potreb v lokalnem okolju in potreb po sistemskem pristopu ter nujnosti večjega povezovanja na regijskem nivoju za krepitev stroke in uresničevanje socialne politike države.


Namen delovnega srečanja je bila predstavitev socialne zbornice in predstavitev programa za delo, prepoznava aktualnih potreb, izmenjava stališč, pobud in drugih odprtih vprašanj s področja socialnega varstva v lokalnem okolju, z namenom oblikovanja skupnih stičišč za potrebno nadaljnjo obravnavo na področju socialnega varstva v RS.

Na srečanju je uvodoma vse prisotne pozdravil Vilko Kolbl, mag., generalni sekretar Socialne zbornice Slovenije. Poleg omenjenega sta na srečanju ugotovitve in stališča zbornice predstavila tudi Nebojša Golić, namestnik generalnega sekretarja zbornice in Brane But, podpredsednik Strokovnega sveta Socialne zbornice Slovenije.


V nadaljevanju podajamo izjavo za javnost, ki je bila pripravljena o delovnem srečanju.


Izjav za javnost_Podravska regija
.pdf
Download PDF • 146KBKommentit


Arhiv
bottom of page