top of page

Novice

17. marec - Svetovni dan socialnega dela

Tema letošnjega svetovnega dneva socialnega dela je "Spodbujamo pomen medosebnih odnosov". To je četrta in zadnja tema Globalne agende za socialno delo in socialni razvoj 2010–2020. Tema je bila izpostavljena z namenom poudariti soodvisnost ljudi na mednarodni ravni in potrebo po spremembi politike in zagotavljanju socialnih storitev. Soodločanje v odnosih med ljudmi, skupnostmi in narodi je bistveno pri soočanju s socialnimi, gospodarskimi in ekološkimi izzivi.

Socialna zbornica Slovenije se ob pojavu in širjenju koronavirusa pridružuje sporočilu letošnjega svetovnega dneva socialnega dela, da je v izrednih razmerah še kako pomembno spodbujati medosebne odnose in širiti povezovanje med vsemi deležniki na področju socialnega varstva, kar je nenazadnje tudi poslanstvo Socialne zbornice Slovenije.

Čestitamo!

 

Ob svetovnem dnevu socialnega dela objavljamo nagovor Nadje Gantar, Ambasadorke Socialne zbornice Slovenije:


»Današnji dan – svetovni dan socialnega dela je v teh izrednih razmerah v naši družbi še posebej vreden pozornosti. Ozaveščanje družbe o pomenu socialnega dela je za vse nas, ki opravljamo svoje delo z veliko mero empatije, strpnosti in pozitivne naravnanosti sporočilo javnosti, da je socialno delo pomemben del družbe, ki skrbi za ranljivo populacijo.


V času ko se naša država bori z epidemijo so naši uporabniki še bolj potrebni pomoči, prijazne besede in navdiha, da zmoremo vsi skupaj prebroditi trenutne razmere in se pozitivno usmeriti v prihodnost.


Povezuje nas enotnost, solidarnost in humanitarnost. Skozi svoje delo bogatimo sebe in življenja naših državljanov.


Drage članice in člani,


čestitke ob današnjem dnevu in še naprej pogumno in s ponosom ter poslanstvom opravljajte svoje delo.«


Nadja Gantar

Arhiv
bottom of page