HOMO DOCTUS IN SE SEMPER DIVITIAS HABET

 

Učen človek je vedno bogat

 

Ta stavek je rimski basnopisec Fedrus (*ok. 20 pr. N. št. +ok. n. št. 50) postavil pred anekdoto, ki jo je napisal o gršem pesniku Simonidu s Keosa (ok. 556-467 pr. n. št.). V njej poroča o brodolomu, ki naj bi ga doživel tudi Simonid. Vsi drugi potniki so skušali vzeti s seboj svoje najpomembnejše bogastvo, on pa je edini pustil vse na ladji. Drugi so utonili zaradi prevelike teže ali pa so jih na obali napadli roparji, sam pa se je rešil v najbližje mesto. Tu je naletel na enega od gorečih občudovalcev njegove lirike in ta ga je oskrbel z vsem potrebnim.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Izobraževalni center

 

Ustanovitev Izobraževalnega centra Socialne zbornice Slovenije je bila dolgoletna želja predstavnikov zbornice, ki jo je bilo mogoče uresničiti samo z reorganizacijo zbornice pred tremi leti, s spremembo načina dela, s pridobitvijo novih nalog, s povečanjem članstva, z varčevanjem na vseh ravneh ter uspešnim delovanjem na področju izvajanja posvetov in seminarja.

 

 

CILJ IZOBRAŽEVALNEGA CENTRA (IC)

 

Eden izmed prioritetnejših ciljev IC je dvig izvajanja profesionalnega dela strokovnih delavcev in sodelavcev v socialnem, invalidskem in družinskem varstvu. Namenjen je predvsem članicam in članom zbornice, saj si kot strokovno združenje želimo predvsem razvoj za svoje člane na tem področju. Vsled temu vas vabimo, da postanete naša članica/član, saj vam je s članstvom, poleg ostalih ugodnosti, ki vam jih članstvo ponuja, omogočeno izobraževanje po ugodnejših cenah.

 

 

KJE DELUJEMO

 

Lokacija Izobraževalnega centra Socialne zbornice Slovenije se nahaja v stavbi C TPK - Trgovsko-poslovnega kompleksa, in sicer na Ukmarjevi ulici 2 (prej Jurčkovi cesti 233; drugo nadstropje - poslovni prostor št. 10) v Ljubljani. Predavalnica IC je sodobno opremljena, zagotavlja vse pogoje za izobraževalno delo, je klimatizirana in urejena.

 

 

VSEBINA PROGRAMOV IN IZBOR PREDAVATELJEV

 

Izbor vsebin (Katalog programov usposabljanja za leto 2020) smo oblikovali na podlagi različnih vprašalnikov, ki smo jih analizirali po izvedbah raznovrstnih izobraževanj in v razgovorih s predstavniki različnih organizacij ter z analizo poročil inštruktažnih svetovanj in analizo težjih primerov. Poseben trud vlagamo v izbor predavateljev, saj pridobivamo uveljavljene in visoko strokovne ljudi.

 

Za leto 2020 smo znova pripravili pester izbor vsebin izobraževalnih programov za strokovne delavce in sodelavce, kakor tudi za tiste v računovodstvih in tajništvih. Posebno novost vsebine letošnjega kataloga predstavljajo izobraževanja po meri naročnika, ki so bodo izvajala na različnih lokacijah po vsej Sloveniji in na željo naročnika tudi na njegovi lokaciji. V okviru izobraževanj po meri naročnika se pripravi ciljno usmerjeno izobraževanje, z intenzivno in globinsko obravnavo izbrane vsebine. Predavanja so podprta z delavnicami in študijami primerov. Vsebina v skladu s potrebami naročnika ter interaktivno delo med predavatelji in udeleženci spodbudijo k proaktivnemu razmišljanju in aktivnemu uresničevanju ciljev.

 

Priporočamo vam, da pozorno spremljate rubriko »Prihajajoči seminarji« na osnovni spletni strani in si s tem zagotovite vse potrebne informacije in pravočasno prijavo. Za vsako izobraževanje boste ob pričetku prejeli gradivo in potrdilo s točkami, za napredovanja v nazive in plačilne razrede.

 

Za večjo osebnostno rast, strokovnost in odličnost storitev ter programov na področju socialnega varstva, lepo vabljeni na naše izobraževalne seminarje.

 

S prijaznimi pozdravi generalni sekretar Vilko KOLBL, mag. in ostali delavci strokovne službe zbornice.

POLETITE V SVET ZNANJ.

POSTANITE NAŠ ČLAN TER SI PRIDOBITE STROKOVNA ZNANJA IN KOMPETENCE ZA VAŠO OSEBNO IN STROKOVNO RAST.

Kontaktna oseba:

 

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

ic@szslo.si

tel. +386 (0)1 292 73 17

V IC smo za vas dosegljivi vsak delovni dan od 8. do 15. ure.

KONTAKT

 

Socialna zbornica Slovenije

Ukmarjeva ulica 2

1000 Ljubljana

Telefon: 01 292 73 10

Email: info@szslo.si

URADNE URE

 

Uradne ure strokovne službe Socialne zbornice Slovenije:

 

  • dopoldan: ponedeljek, sreda in petek od 9. do 12. ure

  • popoldan: sreda od 14. do 16. ure.

© 2018 by Socialna zbornica Slovenije                                                                                                                            Politika zasebnosti     |     Raba piškotkov