top of page

Novice

Dan solidarnosti – 14. avgust 2023

Solidarnost je temeljna vrednota sindikalizma in socialne države. Gre za prostovoljno družbeno kohezijo oziroma podporo med ljudmi. Solidarni smo lahko s posameznikom, skupino ljudi, delavstvom, ljudstvom…


Državni zbor Republike Slovenije je namreč sprejel spremembe in dopolnitve Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč. Med drugim je v zakonu ponedeljek, 14. 8. 2023, razglašen za dan solidarnosti. Gre za dan, ki je predviden kot dela prost dan in dan, ko naj bi vsak od nas, po svojih najboljših močeh pomagal vsem, ki so se znašli v stiski po poplavah.


Seznanjamo vas, da bo strokovna služba tega dne odsotna. Na ta dan se bodo tudi nekateri zaposleni v strokovni službi zbornice odločili pomagati prizadetim v poplavah.


Na vse članice in člane zbornice, zunanje sodelavce in ostale apeliramo, da se v ponedeljek, 14. 8. 2023 pridružimo eni od organiziranih oblik pomoči na terenu. Predlagamo, da se v čim večjem številu prijavimo v spletno aplikacijo:

Poplave 2023 => povezava https://poplave2023.urszr.si/ ali v seznam prostovoljcev pri Slovenski filantropiji => povezava https://www.filantropija.org/2023/08/04/zbiranje-interesa-za-pomoc-po-poplavah/ . Tisti, ki imate v svojem okolju organizirane pobude, se seveda pridružite tam, prosimo le, upoštevajte navodila pristojnih služb.


Odprli smo tudi račun Socialne zbornice Slovenije

SI56 0201 0001 8187 078, z namenom zbiranja dodatnih finančnih sredstev za pomoč: namen nakazila "Pomoč poplave - avgust 2023",

koda nakazila CHAR, sklic 00 08-2023-999.

Vsem, ki ste že prispevali prostovoljne prispevke za prizadete v poplavah,

se iskreno zahvaljujemo za vašo izkazano podporo.

Bodimo dobrosrčni in ustvarjajmo mostove do src posameznika, družin in skupnosti!

Ko to upoštevamo, postanemo dober človek.

Zapomnite si kaj je bistveno učenje vseh svetih spisov:

"Vedno pomagaj in nikoli ne prizadeni."

Če bi se vsi držali teh osnovnih načel, bi bili ljudje povsod po svetu srečni in mirni.

Ko bodo ljudje razširili svoja obzorja in pogled na svet, bo človeštvo povezano v duhu.


Vaša Socialna zbornica Slovenije

コメント


Arhiv
bottom of page