top of page

Novice

Nadaljevanje razdeljevanja igrač v okviru akcije "Podarimo igrače za otroke v stiski in uporabnike DSO"

Socialna zbornica Slovenije je v sodelovanju z Inštitutom za razvoj igrač, ki ga uspešno vodi direktorica Klavdija Höfler, dne 27. 12. 2023 nadaljevala z obdarovanjem igrač v okviru akcije »Podarimo igrače za otroke v stiski in uporabnike DSO« (domov za starejše občane).

 

Zbrane igrače sta odpeljala in razdelila med stanovalce z demenco v DSO mag. Carmen Šeruga, ambasadorka in Vilko Kolbl, mag., generalni sekretar Socialne zbornice Slovenije.

 

Tokrat sta obiskala DSO Kuzma, kjer sta, v prisotnosti Melite Ficko, strokovne direktorice in Joveta Pejakovića, stanovalca doma ter DSO Lendava (enota v Hotelu Radin, kjer so trenutno nameščeni nekateri stanovalci, zaradi obnove doma v Lendavi), v prisotnosti Zlatke Murtič, mag. zdr. nege, med uporabnike z demenco obeh domov razdelila igrače. Zaradi okužbe s Covid19, na sedežu doma v Lendavi, sta igrače za tamkajšnje stanovalce pustila na enoti v Radencih, katere jim bo v imenu zbornice in inštituta izročil Goran Kuzma, direktor doma Lendava.

 

Igrače sta predstavnika zbornice razdelila tudi med stanovalce z demenco v SeneCura, Domu za starejše v Radencih, v prisotnosti Jasmine Drobec, direktorice SeneCura Radenci, Jasmine Sukič, dipl. med. sestre ter stanovalcev Pavla Zvare in Emilije Obšteter.

 

Igrače je danes mag. Carmen Šeruga, namesto Zori Borko, direktorici oziroma Mateji Vogrinčič, strokovni vodji DC za otroke, predala Martini Lah, strokovni delavka DC za osebe s težavami v duševnem zdravju, Dunji Ficko, strokovni vodji osebne asistence, Editi Dežman Predan, strokovni vodji DC za osebe s težavami v duševnem zdravju in Gloriji Jaušovec, strokovni delavki za odprte stanovanjske skupine za osebe s težavami v duševnem zdravju. Verjamemo, da bodo igrače prišle v roke tistim otrokom, ki jih zagotovo potrebujejo in jim polepšali praznične dni.

 

Da so se podarjenih igrač stanovalci res razveselili, je priča ganljivi trenutek ob podaritvi »srčka« eni izmed stanovalk v enoti Radenci, DSO Lendava, kjer je stanovalki po licu spolzela solza in je hkrati srečna izjavila »Res vam vsem iskrena hvala.«, je povedal generalni sekretar zbornice.

 

Hvala predstavnikom domov za starejše, ki so igrače prevzeli in jih razdelili med vse uporabnike.

 

Hvala vsem, med drugim tudi podjetju Babadu, iz Kamnika, ki ste darovali igrače in s tem v teh prazničnih dneh osrečili marsikaterega uporabnika.

 

Starejši potrebujejo le malo za srečo. Naj bo takšnih trenutkov med vsemi nami v letu 2024 čim več.


Comments


Arhiv
bottom of page